У Львові «Правий сектор» не випустив бійців ВВ із військової частини (відео, доповнено)

12:16 13 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: dyvys.info

Близько 20 його активістів живим щитом перегородили виїзд колони Внутрішніх військ.


Відео: dyvys.info

Таким чином вони не дозволили військовослужбовцям вийти з військової частини на патрулювання Львова. Активісти також відновили розібрану напередодні барикаду.

А коли до неї підійшов, щоб розібрати її й вивезти бійців ВВ у місто, командир військової частини – полковник Валерій Смола, активісти перешкодили йому. Бійці ВВ повернулися у військову частину після того, як активісти домовилися з їх командуванням, що обидві сторони до 12:00 утримаються від будь-яких дій.

Опівдні ж відбудеться нарада керівництва Західного територіального командування і комендантів блокування військових. Тоді буде прийнято рішення про подальші дії.

Про це повідомляють сьогодні, 13 лютого, «Коментарі:». Натомість журналіст Мар'яна П'єцух коментує на своїй сторінці в мережі «Facebook»:

«У Львові під заблокованою частиною ВВ визріває бунт. Людей залишаєтсья на дев'ятьох барикадах геть мало, комусь набридло, когось дратують купа начальників і коордианторів, які бавляться у «войнушки» з купою рацій у руках.

Вчора військові повідомили анонсом, що нібито домовилися з кординаторами, що частково розблокують частину для патрулювання в місті, в якому нібито зросла злоичнність, бо нібито всі виїхали на Майдан і масово грабують квартири. Однак Правий сектор мєстний не задоволений таким рішенням і відпускати нікого не збирається.

Підтримують частково позицію Правого сектора прості люди, типу – а нафіга ми тоді так довго стояли. І якщо не вистачає ментів, хай вертають їх з Києва.

Зараз усі пішли на переговори. Тепер у Львові є не лише свої барикади, але і свої переговри:)».

Як інформував «ЩЛ», вчора начальник групи зв`язків з громадськістю та ЗМІ Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України підполковник Вадим Голуб повідомив, що після довгих переговорів із лідерами громадських організацій та депутатами керівництво Західного територіального командування Внутрішніх військ домовилося про часткове розблокування Львівської військової частини, відтак 13 лютого військовослужбовці полку ВВ виїдуть на службу в шести районах Львова. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів