У Донецьку захопили прокуратуру провокатори кремлівської інтервенції в Україну (відео)

15:51 16 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: novosti.dn.ua

Як повідомляють у неділю місцеві ЗМІ, міліція розступилася перед ними й не перешкоджала їм.

 

Донецьке інтернет-видання «Новости Донбасса» інформує сьогодні, 16 березня, в повідомленні «У Донецьку проросійські активісти захопили будівлю прокуратури»:

«У Донецьку близько 1 тисячі проросійських активістів пікетують будівлю прокурори області. Вони вимагають звільнити звинуваченого у сепаратизмі та організації масових заворушень Павла Губарева.

До мітингувальників вийшов начальник Донецького міськуправління міліції Максим Кириндясов, однак вони не захотіли з ним спілкуватися і вимагають, щоб до них вийшов прокурор області Микола Франтовський. Мітингувальники зявлять, що вони будуть пікетувати будівлю доти, поки Губарєва не відпустять.

Вони зняли державний прапор біля будівлі Апеляційного суду Донецької області, яка знаходиться біля будівлі прокуратури. Також протестувальники вимагали повернути на посаду начальника міліції області Романа Романова.

Учасникам мітингу запропонували обрати ініціативну групу для переговорів з керівництвом прокуратуру, проте вони почали штурм будівлі. Однак перша спроба штурму була невдалою.

Після цього 10 представників протестуючих пішли на переговори з керівництвом прокуратури. Зі собою вони взяли лише представників російських ЗМІ, які, на їх думку, «говорять правду».

Через 10 хвилин штурм відновився. Протестуючі розбили скло в двері прокуратури . Декілька з них проникли в будівлю. Міліція розступилася і не перешкоджала їм.

Із дверей пішов дим – хтось підпалив димову шашку. Над будівлею встановили прапор Російської Федерації. Мітингувальники спокійно ходять по будівлі, їм ніхто не заважає.

Натомість інтернет-видання «ОстроВ» інформує сьогодні, 16 березня, в повідомленні «Сепаратисти в Донецьку захопили прокуратуру. Міліція, яка з народом, відступила»:

«Проросійські активісти у Донецьку виламали двері до обласної прокуратури , міліція , яка захищала будівлю , відступила», – повідомляє кореспондент « Острова ». Мітингувальники намагаються увійти в будівлю прокуратури.

Вони скандують: «Міліція з народом!». З вікна одне з кабінетів з'явився дим.

Один з активістів поставив над обласною прокуратурою російський прапор і прапор «Донецької республіки». Будівля прокуратури в даний час повністю захоплена.

Це вже друга спроба прориву в будівлю відомства. Перша сталася після того, як до мітингувальників вийшов прокурор Донецької області Микола Франтовський. «Я донецькому народу присягаю . Я всі ваші вимоги виконаю», – сказав він і запросив 10 осіб на переговори в будівлю.

Однак натовп спробував увірватися в прокуратуру – зав'язалася сутичка із співробітниками спецпідрозділів МВС. Бійка була зупинена організаторами пікету, які закликали протестувальників не бити міліцію, а зробити коридор для того, щоб в прокуратуру смоги пройти представники активістів і журналісти виключно російських ЗМІ.

Як повідомлялося раніше, близько 1 тисячі осіб пікетують прокуратуру Донецької області заклик пікетувати прокуратуру спонтанно надійшов від одного з виступаючих на мітингу. Частина мітингувальників його підтримали і виступили у напрямку до обласній прокуратурі.

Головною вимогою пікетувальників є негайне звільнення так званого «народного губернатора» Павла Губарева , заарештованого судом Києва на 2 місяці за підозрою в організації масових заворушень і сепаратизмі.

1 березня мітинг в Донецьку «обрав» Павла Губарева «народним губернатором» , після чого він зажадав підпорядкування від усіх органів влади Донецької області та двічі організував захоплення будівлі Донецької обласної ради / донецької обласної державної адміністрації».

Як повідомляв «Щоденний Львів», вчора міністерство закордонних справ Російської Федерації заявило, що з України «до Росії надходить безліч звернень з проханням захистити мирних громадян» і «ці звернення будуть розглянуті».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів