У Донецьку відбуваються сутички між місцевими й російськими терористами за переділ сфер впливу, – журналіст

16:28 21 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «РИА Новости»

Про це повідомив у неділю з посиланням на місцевих жителів головний редактор проектів «InformNapalm» і «BurkoNews» Роман Бурко.

Головний редактор проектів «InformNapalm» і «BurkoNews» Роман Бурко передає сьогодні, 20 вересня, такі новини зі зони бойових дій:

«Місцеві жителі повідомляють, що в Донецьку спостерігається дроблення в рядах угруповань «ДНР». На вулицях міста відбуваються сутички за переділ сфер впливу, місцеві сепаратисти конфліктують з приїжджими бойовиками.

Спостерігається створення внутрішніх блокпостів. На тлі спроби мирного врегулювання конфлікту загострилися ідейні розбіжності угруповань.

У Донецьку відбуваються арешти польових командирів і членів «ДНР», які сприяють виконанню мирного плану. Низка угруповань продовжують провокаційні обстріли мирних кварталів Донецька і позицій українських військ. 

Повідомляється про прибуття в місто все більшої кількості російських офіцерів і солдат. Імовірно, дана ротація з посиленням російської складової спрямована на недопущення втрати контролю Кремля за діями терористичних груп».

Про це повідомляється на сторінці Романа Бурко в інтернет-мережі «Facebook», де також розміщено «оперативки за минулу добу від команди проекту «InformNapalm», очолюваної цим журналістом:

«Сьогодні стався вибух одного з цехів казенного заводу хімічних виробів. Факт вибуху з одного боку намагаються звалити на обстріл з «Точки У».

За іншою версією, вибух стався після перебування на території декількох машин «гуманітарного конвою» РФ. За попередніми даними, на даний момент «гумконвой» покидає Донецьк»; 

«Відзначаються перші ознаки саботажу й наслідки міжусобиць в лавах терористів. Так учора в одному з районів Донецька послідовно вибухнули чотири гаубиці, які бойовики використовують для обстрілу мирних районів міста.

Ці обстріли носять провокативний характер. Обурені такими діями представники місцевого населення, які воюють на стороні «ДНР», провели акт саботажу, замінувавши декілька гаубиць. В результаті у двох гаубиць розірвало трояндочкою ствол, а дві отримали пошкодження казенника. Про це нам повідомили місцеві жителі, які мають контакти в середовищі бойовикі»; 

«Також за минулу добу була пошкоджена ходова частина системи С-300, про яку ми писали в попередньому оперативному зведенні. Причини пошкодження до кінця невідомі, за однією з версій, установка піддалася мінометному обстрілу однієї з груп бойовиків, на жаль, боєкомплект не здетонувавйі система все ще здатна стріляти, щоправда переміщувати її доведеться вже допоміжними засобами»;

«Ще один район Донецька порадував детонацією боєкомплекту терористів. За попередніми даними від місцевих жителів, боєзапас підірвали конкуруючі групи бойовиків після сутички на побутовому грунті. Факт вибуху боєзапасу терористи намагаються звалити на дії партизанських загонів, щоб виправдатися перед керівництвом. 

«Ну й коли замітка вже була готова до публікації, додатково повідомили про 

«нещасний випадок» із великокаліберним 240-міліметровим самохідним мінометом 2С4 «Тюльпан». Він випадково вибухнув в районі 16:20 за Київським часом.

Сталися три вибухи, ймовірно, здетонував боєкомплект. Необережне поводження зі зброєю за останню добу призвело до значних втрат озброєння бойовиків «ДНР». 

Факти підриву гаубиць, С-300, 2С4 «Тюльпан» та боєзапасу бойовиків підтверджені, по заводу само-собою навіть є відео на «YouTube». 

Причинно-наслідкові зв'язки можуть відрізнятися, але найбільш вірогідні версії висвітлені в даній замітці. А поки терористи куражатся, Збройні сили України продовжують дотримуватися перемир'я і не відповідають на провокації бойовиків».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів