Трансляція засідання Ради безпеки ООН з приводу «Боїнга», збитого російськими військовими на Донбасі

22:21 21 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: espreso.tv

За даними ЗМІ, аби не провокувати росіян на протест, літак у резолюції описують як такий, що впав, а не такий, що був збитий.


Відео: Еспресо.TV - LIVE

«Телевізійна служба новин» каналу «1+1» інформує сьогодні, 21 липня, в повідомленні «Радбез ООН за кілька хвилин ухвалить резолюцію по катастрофі «Боїнга»:

«Рада Безпеки ООН готується засудити винуватців катастрофи малайзійського «Боїнга» і закликати сепаратистів не перешкоджати розслідуванню трагедії. Проект відповідної резолюції потрапив до рук журналістів.

Чи голосуватиме за неї Росія – впевненості в дипломатів немає. Але за даними ЗМІ, аби не провокувати росіян на протест літак у резолюції описують як такий, що впав, а не такий, що був збитий.

Документ має забезпечити доступ міжнародної незалежної слідчої комісії на місце катастрофи малайзійського літака. Попри обіцянки бойовиків не перешкоджати роботі членів місії ОБСЄ, сепаратисти не дають проводити слідчі дії у повному обсязі.

Голосування по резолюції, що була ініційована Австралією, розпочнеться за кілька хвилин.

Росія також представляла на розгляд свій проект резолюції, але російський варіант був відхилений усіма членами Ради Безпеки, як заполітизований. Тож Росія внесла свої правки у австралійську резолюцію.

Але і тут усі принципові правки росіян Радбез відхилив – залишилися тільки незначні.

Голосування розпочнеться о третій дня за місцевим часом і очікується, що резолюція буде прийнята більшістю голосів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів