Терористи штурмують у Луганську управління МВС (трансляція)

19:41 29 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Озброєні автоматами бойовики вже захопили там у вівторок будівлі ОДА, телецентру та прокуратури й роз'їжджають по місту в машинах міліції.

 

Як повідомляє сьогодні, 29 квітня, УНІАН, у Луганську озброєні автоматами люди захопили обласне телебачення і обласну прокуратуру. Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомляють луганський правозахисник Костянтин Реуцький і активіст Громадського сектора Луганська Олексій Біда.

«ЛОТ здався, міліційна охорона пішла. Штурмують обласну прокуратуру. Планують брати обласну міліцію. Озброєні повстанці роз'їжджають по місту в міліційних машинах.

Багато місцевих міліціонерів красуються з георгіївськими стрічками», – пише на своїй сторінці у Facebook Реуцький.

«Захоплено ОДА, ЛОТ, обласну прокуратуру. Розгромили офіс адвоката Чудовського, його самого побили під час штурму ЛОТ - відвезли на швидкій. Можливий злив домашніх адрес активістів з міліції», – повідомляє Біда в закритій групі «Європейський Луганськ – Громадський сектор» у «Facebook».

На даний момент близько тисячі проросійськи налаштованих мітингувальників штурмують будівлю Головного управління МВС України в Луганській області. Також у мережі з'явилася інформація, що озброєні автоматами люди знаходяться також біля будівлі обласної ДАІ.

Журналісти повідомляють, що начальник ГУ МВС у Луганській області Владимир Гуславський подав у відставку.

Повідомляючи про це сьогодні, 29 квітня, УНІАН нагадує, що в у Луганську близько 3 тисяч проросійськи налаштованих мітингувальників сьогодні захопили будівлю Луганської облдержадміністрації. На даний момент на будівлі встановлено прапори Російської Федерації й самопроголошеної Луганської народної республіки.

Двері і вікна на першому поверсі будівлі вибиті, всередині і на даху будівлі знаходяться мітингувальники.

Працівників міліції з будівлі вивели через чорний хід. Правоохоронці перейшли на бік мітингувальників і наділи георгіївські стрічки. Мітингувальники також заявили, що у внутрішньому дворі будівлі ОГА знаходиться багато міліціонерів з Вінниці. 

Мітингувальники поставили вимогу міліції здати зброю. Після переговорів працівники міліції покинули будівлю через коридор, влаштований мингувальниками і під їх контролем попрямували у бік військової частини. Зброю вони не здали.

Сьогодні о 14.00 закінчився термін ультиматуму, який висунули організатори захоплення будівлі Управління СБУ. У списку вимог амністія всіх учасників протестного руху на сході України, визнання російської мови державною, а також проведення референдуму з питання самовизначення регіону.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів