Терористи «ілюстрували» дезу путінських ЗМІ про «застосовування силами АТО реактивних систем», – експерт (відео)

22:22 13 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: sprotyv.info

На цьому акцентує увагу керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного Спротиву» Дмитро Тимчук за підсумками 13 червня.


Відео: ТСН

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного Спротиву» Дмитро Тимчук розпочав у четвер коментувати на сайті «ІС» та на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» підсумки 13 червня традиційно для нього – «з поганого:

1. Стало зрозумілим те, навіщо так довго путінські телеканали і газети розкручували дезу про те, що нібито сили АТО постійно застосовують реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град» в зоні операції. При тому, що ніяких РСЗВ (реактивних систем залпового вогню. – «ЩЛ») у силовиків в зоні АТО не помічалося.

Сьогодні група терористів – кавказьких найманців і місцевих бойовиків – обстріляла овочеву базу Добропілля з БМ-21. Всього у терористів виявилося три таких РСЗВ. При цьому терористи «косили» під Національну гвардію.

Немає меж цинізму й Кремля, який планує та проводить ці цинічні операції, й місцевих покидьків з усяких «ДНР» та «ЛНР», котрі слухняно виконують волю Путіна. Адже якщо не вживати термінових заходів, то завтра замість овочевої бази може бути що завгодно.

2. Сьогодні російський вертоліт Мі-35 порушив український кордон і супроводжував колону (українських військових. – «ЩЛ»). Він знаходився на нашій території дуже недовго, але дивують обставини події.

Адже, до всього, мова йде про нашу військову колону. По-моєму, це просто нахабство. Але можлива вона лише тому, що росіяни не вірять у здатність наших силовиків ефективно протидіяти. На жаль, як бачимо, їх невіра виправдана.

3. Сьогодні один наш політичний діяч заявив буквально наступне: «Армія потребує командирів-героїв. У вчорашньому бою під Сніжним героїчно проявив себе генерал Віталій Муженко. Вже не вперше він особисто очолив атаку».

Я – за піар героїв. Але давайте визнаємо – якщо генерал, та ще на посаді заступника начальника Генштабу (до слова, звуть його, все ж, Віктор), особисто веде солдатів в атаку, то нашій армії кінець.

Для того, щоб вести солдатів в атаку, існують командири відділень-взводів-рот. Якщо заступник начальника Генштабу й один із ключових «стратегів» в АТО змушений особисто водити бійців в атаку, то одне з двох – або у нього підлеглі повністю профнепридатні, і він робить їхню роботу, або йому в штабі АТО нічим зайнятися. В обох випадках піар сумнівний.

Думаю, в конкретних боях треба показувати героїв серед простих солдатів та офіцерів. А достоїнства й недоліки генералів треба оцінювати, все ж,Є за результатами АТО.

З хорошого:

1. Активна фаза АТО в Маріуполі закінчилася успішно. Маріуполь знову нормальне місто, а не терористичний гадючник.

Із другої половини дня місцеві жителі за підтримки персоналу та техніки місцевих підприємств розбирали барикади терористів. Хочеться вірити, що дуже скоро я в своїх підсумках зможу привітати нас усіх з тим, що остання барикада терористів на Донбасі розібрана. А поки що й те, чим нас порадували силовики в Маріуполі – це дуже важлива і переконлива перемога.

2. Операція з блокування кордону з Росією триває, і хоч не без проблем, але доволі успішно.

На прохання силовиків, ми не висвітлюємо подробиці цих дій – даємо скупо й тільки по факту. Просимо зрозуміти нас. Якщо все задумане силовиками, дай Боже, буде реалізоване – це буде дуже важливий крок до успішного завершення АТО.

3. Вожачок терористичної організації «ДНР» Денис Пушілін сьогодні в ефірі російського телеканалу розповів, що сидить, як цвіркун за піччю, в Москві,й вилазити звідти не має наміру ані за які пряники.

Якщо головний щур, котрий втік, не збирається повертатися на корабель – це вірний знак, що корабель вже приплив. Непогано було б це зрозуміти й решті щурів.

Тут же диво-герой Пушілін звинуватив українську розвідку в організації замаху на нього. Мовляв, мікроавтобус «Газель», який вибухнув вчора біля будівлі ДонОДА в Донецьку, – справа рук спецслужб.

Про те, що про втечу Пушиліна до Росії раніше не повідомив тільки найбільш ледачий ЗМІ, і спецслужби цього не могли не знати, -– він не замислився. Або, вочевидь, посоромився визнаватися, що з причини вродженої тупості його подільники з «ДНР» самі себе підривають.

4. Порадувала ідея губернатора Дніпропетровщини Ігоря Коломойського вибудувати стіну протяжністю більше 1900 км вздовж усього кордону з Росією. Оплатити будівництво пан Коломойський готовий сам.

Психологічний ефект від таких пропозицій чудовий. Але, чесно кажучи, практичний сенс цієї ідеї – питання дискусії. Так, кордон з РФ в будь-якому випадку треба ставити «на замок». Але тут, окрім інженерних споруд, важливі форми і методи охорони держкордону. Адже користі від стіни, якщо її в будь-якому місці можна підірвати і вільно пертися в Україну – ніхто не відреагує.

А отже – на перший план виходить питання докорінної реформи Держприкордонслужби. Необхідно посилювати прикордонні підрозділи, знову створювати мотоманевренні групи, надавати прикордонникам не тільки розвідувальну, але й бойову авіацію, забезпечити тісну взаємодію з армійськими частинами в прикордонних районах.

А також – нещадно боротися з корупцією в Держприкордонслужбі. Адже це – та зараза, від якої ніякі стіни не врятують».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів