Терористів представляють на тристоронніх переговорах у Донецьку кум Путіна Медведчук і «регіонал» Шуфрич (відео)

20:00 23 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: lenta.ru

За словами прес-секретаря російського президента, в ході переговорів зпредставниками ДНР Медведчук отримав згоду на зустріч з місією ОБСЄ щодо налагодження діалогу між Києвом і південним сходом України, яку РФ підтримує на рівні посла і засідання якої має відбутися сьогодні.

Інтернет-видання «Newsru.ua» констатує сьогодні, 23 червня, в заголовку свого повідомлення, що «На переговорах з ОБСЄ на Донбасі сепаратистів представляють Медведчук і Шуфрич». Відтак наведемо інформацію цього сайту дослівно:

«Народний депутат від «Партії регіонів» Нестор Шуфрич і український політик Віктор Медведчук відправилися на Донбас для переговорів. Про це в понеділок 23 червня повідомляє прес-служба «Українського вибору».

«Переговорна посередницька група у складі Віктора Медведчука і Нестора Шуфрича разом з контактною групою ОБСЄ сьогодні перебуває на Донбасі. Йде переговорний процес, подробиці поки не повідомляються», –сказано в повідомленні.

«Як заявив Медведчук, мета переговорів – реалізація мирного плану з врегулювання ситуації на сході України, припинення кровопролиття, запобігання загибелі людей, збереження єдності країни», – підкреслили в повідомленні.

Зазначимо, що офіційно Медведчука з боку України ніхто не делегував. Як повідомлялося, в Донецьку в понеділок відбудеться засідання тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану президента щодо врегулювання ситуації на сході країни.

«Очікується, що в переговорах в Донецьку візьмуть участь спеціальний представник діючого голови ОБСЄ Хайді Тальявіні і надзвичайний і повноважний посол РФМихайло Зурабов. За дорученням голови держави, у засіданні братиме участь другий президент України Леонід Кучма», – сказано в інформації на сайті Президента України.

Згідно з інформацією, метою засідання є визначення етапів реалізації мирного плану президента.

ЗМІ повідомляли, що в ході переговорів з представниками так званої «ДНР» Медведчук отримав згоду на зустріч з місією ОБСЄ щодо налагодження діалогу між Києвом і південним сходом України, яку РФ підтримує на рівні посла. Раніше російський президент і кум Медведчука – Владіміир Путін – вітав інформацію про початок попередніх контактів Медведчука в Донецьку і Луганську.

У квітні в ЗМІ з'явилася інформація, що «сепаратистські заворушення» в Харкові організовують люди, пов'язані з «Сім'єю», Медведчуком і «регіоналом» Олегом Царьовим. Крім того, повідомлялося, що Медведчук фінансував президентську кампанію Царьова, який веде активну сепаратистську діяльність на сході України.

У травні ЗМІ писали, що Медведчук літав на «переговори з представниками місцевої еліти в контексті створення «Донецької народної республіки» та її відносин з лідерами регіону». Повідомлялося, що саме Медчедвук міг бути автором схеми Торгової війни, яку ще в серпні 2013 року розгорнула проти України Росія.

Медведчук завжди був захисником і прихильником Росії та Митного Союзу. Він разом з комуністами був ініціатором проведення референдуму про вступ до Митного Союзу.

Ще в грудні він заявляв про розкол України, такі ж заяві почали звучати з вуст керівництва Росії. Медведчук і Шуфрич раніше входили в партію СДПУ(о).

Медведчук був головою АП при другому президенті України Леоніді Кучмі та вважався там «сірим кардиналом». Нагадаємо, 26 лютого цього року облрада Закарпаття заборонив діяльність «Українського вибору» на території області».

Натомість сайт «Корреспондент.net» зокрема повідомляє в понеділок у доволі розлогій публікації «Хід Медведчуком. Що означає поява нового обличчя у подіях на Донбасі» таке:

«План Петра Порошенка з припинення вогню і мирного врегулювання конфлікту на Донбасі не був прийнятий сепаратистами і, по суті, так і не запрацював. Противники не склали зброї, продовживши бойову конфронтацію.

Росія на словах підтримала мирний план Порошенка, при цьому офіційні особи Москви не переставали говорити про необхідність широкого діалогу з Донбасом.  Путін навіть дорікнув офіційній українській владі в тому, що вона сама не поспішає припиняти вогонь.

Разом з тим ввечері 22 червня з'явилося повідомлення про те, що Путін вітає інформацію про представлення своїм кумом Віктором Медведчуком Донецької народної республіки на переговорах з ОБСЄ. Вже 23 червня діалог, про який багато говорили росіяни, буде продовжений в Донецьку на рівні тристоронньої контактної групи Україна – Росія – ОБСЄ.

Медведчук до складу групи не включений, але, за повідомленням прес-служби керованої ним організації «Український вибір», він разом зі своїм давнім політичним соратником, депутатом Нестором Шуфричем знаходиться в Донецьку і бере участь у переговорному процесі з ОБСЄ.

Про участь екс-глави адміністрації в переговорах з приводу ситуації на Донбасіповідомив прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков. За словами прес-секретаря російського президента, в ході переговорів зпредставниками ДНР Медведчук отримав згоду на зустріч з місією ОБСЄ щодо налагодження діалогу між Києвом і південним сходом України, яку РФ підтримує на рівні посла і засідання якої має відбутися сьогодні.

Медведчук на зустрічі повинен представляти сепаратистів, при цьому українська сторона не підтверджує участь екс-глави адміністрації у заході. «Президент Росії вже неодноразово заявляв про те, що врегулювання кризи в Україні можливо тільки черезмирний діалог і врахування інтересів східних регіонівкраїни», – підкреслив Пєсков у тому ж повідомленні».

На запитання сайту «Корреспондент.net» – «Чи стане Порошенко розмовляти з Медведчуком?» – голова правління Центру прикладних політичних досліджень Пента, політолог Володимир Фесенко відповів так: «Ніяких офіційних переговорів не буде. Будь-які офіційні переговори з Медведчуком, який не має офіційного статусу, неможливі. Думаю, що це будуть максимум консультації, причому влада не першого рівня». При цьому Фесенко підкреслив, що навіть на такому рівні переговори з Медведчуком будуть вестися тільки, якщо він продемонструє свій вплив на сепаратистські формування на сході.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів