США визнають Росію «спонсором тероризму»

23:09 24 квітня 2014 р.

Фото до новини

Це станеться, якщо до 22 травня петиція на цю тему збере в інтернеті 100 тисяч підписів. Вже є понад дві тисячі.

Петиція із закликом до визнання Російської Федерації «спонсором тероризму» з'явилася на офіційному сайті Білого дому. Щоб документ був офіційно розглянутий Адміністрацією Президента США, він має впродовж місяця набрати 100 тис. підписів прибічників цієї ідеї, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У своїй непроголошеній війні проти України Росія покладається на таємні операції, які підпадають під визначення «міжнародного тероризму» відповідно до параграфу 2331 розділу 18 Зводу законів США» йдеться в тексті петиції.


У документі зазначається, що озброєні російські агенти, діючи під прикриттям, «намагаються чинити вплив на політику українського уряду шляхом залякування чи примусу». Вони також прагнуть вплинути на діяльність уряду «шляхом вбивств і викрадень людей, силового утримування урядових будівель, дільниць міліції та військових баз України».


Автори документа підкреслюють, що «ця діяльність проводиться у великих масштабах та впродовж тривалого періоду часу», незважаючи на засудження з боку США, країн G-7, НАТО, Євросоюзу та ООН.


"Відповідно до цього, Росія повинна бути офіційно визначена як «спонсор тероризму» наголошується в документі.


Петиція зареєстрована на сайті 23 квітня, відповідно, збір підписів триватиме до 23 травня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів