США допоможуть Україні з резервів американської армії

17:33 7 березня 2024 р.

Фото до новини

У Білому домі розглядають можливість виділити близько $200 млн з резервних фондів американської армії як тимчасове рішення щодо підтримки України.

Про це повідомляє Blomberg з покликанням на свої джерела, пише DailyLviv.com.

Ці кошти можуть бути використані для оплати постачання озброєнь, критично необхідних ЗСУ, — зброї, запчастин та інше. Видання зазначає, що адміністрація президента США Джо Байдена намагається знайти способи військового фінансування України, тоді як великий пакет військової допомоги на суму $61 млрд завис у Конгресі. Його зможуть розглянути там у березні або й квітні. Раніше американські чиновники заявляли, що без цього пакета у них не залишилося коштів на ці цілі.

Читайте такожНова стратегія США щодо України не передбачає деокупацію земель

Україна відчуває гостру необхідність у постачанні артилерійських боєприпасів на фронт. Наприкінці січня Україна попередила своїх союзників, що їй не вистачає снарядів і що Росія перевершує її озброєнням, і їй, можливо, доведеться розподіляти ресурси на лінії фронту, яка простягається на 1500 кілометрів (930 миль). 

Читайте такожЗеленський у Львові зустрівся з сенаторами США (відео)

Держави ЄС працюють над втіленням у життя ініціативи Чехії щодо закупівлі снарядів у третіх країнах, у рамках якої планується придбати 800 тисяч боєприпасів. Найближчим часом в Україну мають поставити частину з них. Рік тому Євросоюз обіцяв поставити мільйон снарядів, проте не зміг цього зробити. Тепер він вирішив збільшити потужності, щоб виробити приблизно 1,4 мільйона снарядів до кінця року.

Натомість Росія виробляє близько 4 млн артилерійських боєприпасів на рік, а також закуповує їх в Ірані та Північній Кореї. Однак нещодавно стало відомо, що КНДР припинила їхнє постачання до РФ морем.

Читайте такожЗеленський сказав «слугам народу», де взяти гроші, якщо США не допомагатимуть

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів