Сепаратисти до 5-ї ранку отримували запити на «коридор» на кордоні для військ Росії, – «ІО»

09:45 9 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: directpress.ru

Про це повідомив у середу керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук.

Про це передає сьогодні, 9 квітня, «iPress.ua» керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук повідомив у середу про оперативні дані групи «ІО»:

«До 05:00 сепаратисти отримували запити на організацію «коридору» на держкордоні. Впродовж ночі з 8 на 9 квітня в східних регіонах України зберігалася напружена ситуація.

Згідно з нашими даними, російські війська в 200-км прикордонній зоні здійснили перегрупування. Однак безпосередніх спроб перетнути державний кордон частинами і підрозділами армії РФ зафіксовано не було. 

Сценарій зводився до того, що групи сепаратистів мали нейтралізувати наші прикордонні наряди на одній із сільських доріг в Луганській області і відслідковувати переміщення українських військ поблизу кордону, забезпечивши, таким чином, безперешкодний прохід підрозділів російських військ на українську територію. З тим, щоб потім російські військові прийшли на допомогу сепаратистам, які захопили адмінбудівлі в містах східної України (варіант «зелених чоловічків»).

Як ми відзначали раніше, вторгнення у вигляді «повноцінного» наступу російських військ не планувалося. Українські прикордонники прийняли заходи щодо посилення охорони держкордону. У прикордонні райони заздалегідь були передислоковані і частини Збройних сил України.

На даний момент запланований російською стороною сценарій не реалізований, однак це не означає, що противник не спробує реалізувати його знову. Ми відстежуємо ситуацію».

Як повідомляв «Щоденний Львів», за даними «Інформаційного опору», Кремль замовляв цієї ночі сепаратистам «коридор» на Луганщині для введення російських військ в Україну, відтак воно очікувалося в ніч з 8 на 9 квітня

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів