Російсько-терористичні війська переміщують техніку ближче до лінії розмежування на Донбасі (відео)

23:48 29 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

У прес-центрі антитерористичної операції повідомили в понеділок: «Командування сил АТО вживає необхідних заходів для посилення оборони, створення резервів сил і засобів, які дозволять дати адекватну відповідь ворогу у разі його спроби захопити підконтрольні Україні території».

У прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 29 червня, такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Ситуація в зоні АТО залишається складною та зберігає загрозу поновлення активних бойових дій з боку проросійських незаконних збройних формувань на окремих напрямках.  Противник продовжує нарощення своїх угруповань, проводить ротацію особового складу в окремих підрозділах та приховано переміщує військову техніку ближче до лінії розмежування.

Своєю чергою, командування сил АТО вживає необхідних заходів для посилення оборони, створення резервів сил і засобів, які дозволять датиадекватну відповідь ворогу у разі його спроби захопити підконтрольні Україні території. Аналіз кількості обстрілів за кілька останніх днів свідчить про стабільно високу інтенсивність обстрілів з боку проросійських бойовиків.

За минулу добу противник 101 раз відкривав вогонь по наших захисниках. А сьогодні впродовж дня ворог 38 разів обстріляв наші позиції, застосовуючи заборонені Мінськими домовленостями зразки озброєння. 

Найскладнішою ситуація залишається на Донецькому напрямку. Зранку проросійські бандформування гатили зі 122-міліметрових гаубиць по наших позиціях в районі Гранітного та Старогнатівки. Поблизу Опитного били з танків.

Кримське обстріляли з автоматичних станкових гранатометів та озброєння БМП. Сокільники зазнали обстрілів зі 120-міліметрових мінометів. В обід під ударами мінометів калібру 120 міліметрів опинились наші підрозділи в районі Широкиного.

Біля Гранітного гатив ворожий танк. Неспокійно було й в районі Мар’їнки. По обіді наші позиції ворог обстрілював зі стрілецької зброї та 82-мм мінометів».

Про це повідомили сьогодні, 29 червня, на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook», де згодом розповіли також:

«Бойовики обстріляли місію ОБСЄ, звинувативши в цьому українських військових. Сьогодні, 29 червня, в деяких ЗМІ з’явилася інформація про те, що українські військові обстріляли з мінометів представників наглядової місії ОБСЄ в районі населеного пункту Безіменне, який на разі перебуває під тимчасовою окупацією російсько-терористичних військ. 

Обстріл представників місії ОБСЄ дійсно відбувся близько третьої години дня в районі н.п. Безіменне. Утім, до цієї брутальної провокації військовослужбовці ЗС України та НГ України не мають жодного відношення.

Керівництво сектору «М» з усією відповідальністю заявляє, що обстріл представників ОБСЄ здійснили бойовики, відкривши вогонь з мінометів калібру 120 міліметрів по наглядачам міжнародної організації, коли вони прямували з міста Новоазовськ через н.п. Безіменне близько третьої години дня. Водночас в цей самий час були обстріляні позиції наших військ у н.п. Широкіне.

Українські війська не могли брати участь у цій злочинній події через те, що н.п. Бензіменне відділяє від позицій наших військ близько десяти кілометрів, а міномети калібру 82 міліметрів на таку відстань фізично не можуть здійснювати обстріли. А міномети калібру 120 міліметрів Збройні Сили України відвели від переднього краю на відстані обумовлені Мінськими домовленостями.

Тож подібні заяви – це чергова цинічна спроба проросійських бойовиків перевернути все з ніг на голову. Це чергова спроба з їхнього боку пошуку приводів для початку активізації активних бойових дій».

Про це також повідомили сьогодні, 29 червня, на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів