Російські окупанти перекидають підрозділи в напрямку Волновахи й Луганська, – «ІС»

09:10 3 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Такі оперативні дані спільноти військових фахівців «Інформаційний Спротив» повідомив у середу її координатор Дмитро Тимчук.

Координатор спільноти військових фахівців «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 3 вересня, такі її оперативні дані:

«Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі залишається гранично складною. В результаті відходу українських військ в рамках проведеної перегрупування, російсько-терористичні війська взяли під контроль фактично весь південь Луганської області, далі перекидаючи підрозділи в район Луганська і проводячи наступальні дії на півночі Луганської області.

Одночасно противник прагне взяти під контроль території в Донецькій області від Донецка до Маріуполя. Відзначається перекидання підрозділів противника у напрямку Волновахи. Активні бойові зіткнення зафіксовані в районах Дебальцевого, Стукалової Балки, Старобешевого, Амвросіївки.

За минулу ніч позиції українських військ були обстріляні більш 20 разів. Зі ствольної артилерії і мінометів обстріляні позиції поблизу населених пунктів Краснов Яр, Весела Гора, Станиця Луганська. З РСЗО БМ-30 «Смерч» обстріляні позиції поблизу н.п. Побєда. З території Росії з РСЗВ БМ-21 «Град» обстріляні блок-пости українських силовиків поблизу н.п. Макарове».

Дмитро Тимчук повідомив це в середу на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість сайт «Іnformator.lg.ua» розповідає сьогодні, 3 вересня:

«У місті Волноваха атмосфера тривожна, однак над адміністративними будівлями все ще майорять державні прапори України.  Поширена інформація про те, що російські військові зайняли Волноваху (районний центр в 60 кілометрах на південь від Донецька) не відповідає дійсності.

Місто готується до того, що до нього увійдуть бойовики «ДНР» і російська армія. Сили АТО залишили свої позиції в Волновасі, а місцева міліція не готова протистояти бойовикам.

Із міста евакуйовано транзитний пункт для переселенців, в районну лікарню більше не надходять поранені – їх тепер везуть далі від «лінії фронту». Але всі муніципальні і державні служби продовжують функціонувати в штатному режимі, забезпечуючи життєдіяльність міста та задовольняючи потреби мешканців району.

Розуміючи, що найближчим часом місто буде захоплене і ніхто не може гарантувати їм безпеку, чиновники дуже стримані у своїх коментарях. Велика частина проукраїнськи налаштованих активістів покинули або залишають місто».

про це повідомляється в середу на сайті «Іnformator.lg.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів