Російська делегація в ПАРЄ заявила, що підтримує рішення про звільнення Надії Савченко (+відео)

17:28 26 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: vk.me

Джерело інтернет-видання «Європейська правда», присутнє на засіданні профільного комітету Парламентської асамблеї Ради Європи повідомило в понеділок: «Від російської делегації встав сенатор Ігор Морозов і сказав, що російська делегація повністю підтримує таку норму, проголосувавши за неї. Це – докорінна зміна позиції РФ порівняно з тією, що була ще кілька годин тому».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Інтернет-видання «Європейська-правда» передає сьогодні, 26 січня в повідомленні «Росіяни в ПАРЄ підтримали звільнення Савченко, йде торгівля»:

«Під час засідання профільного комітету Парламентської асамблеї Ради Європи російська делегація офіційно заявила, що підтримує рішення щодо звільнення Надії Савченко, незаконно захопленої на території України. Про це «Європейській правді» повідомили представники ПАРЄ, які брали участь у засіданні.

Це означає, що російська делегація відмовляється від позиції,якої дотримувалася ще в понеділок в обід, і готується поступитися перед вимогами ПАРЄ. На комітеті з питань міграції та біженців розглядали проект резолюції щодо гуманітарної ситуації в Україні. 

Під час засідання комітету на голосування поставили поправку доповідача Джима Шерідана про необхідність невідкладного звільнення Надії Савченко, яка була «незаконно затримана на території України». «Від російської делегації встав сенатор Ігор Морозов і сказав, що російська делегація повністю підтримує таку норму, проголосувавши за неї. Це – докорінна зміна позиції РФ порівняно з тією, що була ще кілька годин тому», – пояснив співрозмовник «Європейської правди», присутній на засіданні.

Джерела «Європейської правди» в російській делегації підтверджують зміну позиції. Детальний опис даної домовленості та небезпек, які можуть бути з нею пов’язані, читайте в статті на «Європейській правді» в понеділок ввечері».

Про це повідомляється в понеділок на сайті інтернет-видання «Європейська-правда»

Як інформував «Щоденний Львів», сьогодні Росія відмовлялася звільнити народного депутата Надію Савченко попри визнання в ПАРЄ її імунітету – керівник делегації РФ у ПАРЄ заявив у понеділок, що РФ «має свій погляд на регламент Парламентської асамблеї Ради Європи та не вважає, що на Надію Савченко поширюється дипломатичний імунітет».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів