Рішення про введення російських військ в Україну «залежатиме від розвитку ситуації»

20:19 1 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: espreso.tv

Про це заявив у суботу прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков.

Він повідомив сьогодні, 1 березня, в ефірі телеканалу «Росія 24»: «Звичайно, він (Путін. – Ред.) буде приймати ці рішення з урахуванням того, як розвиватиметься ситуація. Хочеться сподіватися, що ситуація не буде розвиватися за тим сценарієм, за яким йде зараз, тобто по шляху нагнітання обстановки і по шляху створення загрози для росіян на півострові Крим». 

Пєсков поінформував також, що Путін отримав «весь арсенал засобів, необхідних для врегулювання цієї ситуації, – і в плані задіяння військ, і в плані прийняття рішення щодо голови нашої дипмісії в США», й додав: «Разом з тим, звичайно, потрібно підкреслити, що ні першого, ні другого рішення поки президент не приймав. Цих рішень немає», - сказав Пєсков.

Про це повідомляє сьогодні, 1 березня, «Інтерфакс-Україна». Натомість «Gazeta.ua» інформує в суботу:

«Рішення Ради Федерації про надання згоди президента РФ Володимира Путіна на використання російських військових у Криму не означає, що це буде зроблено найближчим часом. Про це заявляє МЗС РФ.

«Згода, яку отримав наш президент, в буквальному сенсі не означає, що це право буде реалізовано миттєво», – сказав журналістам заступник глави МЗС РФ Григорій Карасін. За його словами, сьогоднішня згода, яку було одностайно надано Путіну на використання збройних сил РФ до нормалізації громадсько-політичної обстановки в Україні, означає тільки те, що «у президента є свобода рук на випадок, якщо обстановка буде далі погіршуватися».

Крім того, як зазначив заступник голови МЗС, поки що не йдеться про чисельність контингенту, який можна використати в Україні. «Треба правильно розуміти звернення президента, і та згода, яку дала Рада Федерації, її дано на можливе використання збройних сил РФ», – уточнив Карасін.

Він також наголосив, що «є здорові міжнародні сили, насамперед міжнародне співтовариство і ті держави, які у свій час виступали посередниками між опозицією та нинішньою законною владою України, надати вплив на структури в Києві, щоб повернути ситуацію в нормальне конституційне русло». Нагадаємо, сьогодні Рада Федерації одностайно ухвалила постанову, якою дала згоду президенту РФ на використання збройних сил Росії на території України до нормалізації громадсько-політичної ситуації в цій країні».

Як повідомляв «Щоденний Львів», Путін намагається змусити Україну знову підпорядкуватися Януковичу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів