Рейтинг Блоку Петра Порошенка значно зріс, Радикальної партії Ляшка – навпаки, – опитування

12:15 16 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: forbes.ua

Про це свідчать результати дослідження Центру соціальних і маркетингових досліджень «СОЦИС».

Рейтинг Блоку Петра Порошенка за останні три місяці значно зріс, при цьому Партія Ляшка втрачає підтримку серед населення. Про це свідчать результати опитування Центру соціальних та маркетингових досліджень «СОЦИС».

Згідно з опитуванням, Блок Петра Порошенка отримує 26,8% від усіх опитаних та 45,7% від тих, хто визначився з вибором та прийме участь у голосуванні, радикальна Партія Олега Ляшка набирає 8,1% та 13,7% – відповідно. При цьому Громадянська позиція Анатолія Гриценка має 4,8 (8,1%) підтримки голосів, ВО «Батьківщина» (Юлії Тимошенко) – 4,7% (8,1%), Народний Фронт (Арсенія Яценюка) – 3,3% (5,6%).

Таким чином, до наступного складу Верховної Ради України проходять п’ять політичних сил: Блок Петра Порошенка, Радикальна партія Олега Ляшка, Громадянська позиція, ВО «Батьківщина» та Народний Фронт. Водночас соціологи за останній час відмічають значне зростання електоральної підтримки Блоку Петра Порошенка (+8,4%), часткове падіння рейтингу Радикальної Партії О.Ляшка (-4,8%), певну стабілізацію позицій Громадянської позиції (+0,6%), відносне падіння показників ВО «Батьківщина» (-2,1%). 

Усі інші коливання показників політичних сил знаходяться в межах статистичної похибки і судити про певне зростання чи падіння, не є коректним. Соцопитування було проведено 5-10 вересня 2014 року по всій території України (за виключенням АР Крим та частини Донбасу, де ведуться військові дії).

Опитування проводилось методом особистого інтерв’ю за місцем проживання респондентів. Загалом було опитано 2800 респондентів у віці від 18 років і старше, вибірка репрезентативна загалом для України за показниками віку, статі, розміром населеного пункту та поділом на регіони.

Про це повідомило сьогодні, 16 вересня, інтернет-видання «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів