Речник Генштабу запевняє, що під Дебальцевим полягли за добу п’ятеро наших бійців (відео)

18:05 18 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: annsite.at.ua

Виконувач обов’язків прес-секретаря Генерального штабу Збройних Сил України Владислав Селезньов повідомив у середу: «За минулу добу втратила п’ятьох військових, незважаючи на істерику у ЗМІ. Лише п’ять загиблих в боях під Дабальцевим, поранених близько 40».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

https://www.youtube.com/watch?v=2YL61gFTDrk&list=PL1neMztLSbMOjmc6ss_uoEVmfhnyLr3Qi

Виконувач обов’язків прес-секретаря Генерального штабу Збройних Сил України Владислав Селезньов повідомив сьогодні, 18 лютого, в ефірі «Радіо Свободи»:

«За минулу добу втратила п’ятьох  військових, незважаючи на істерику у ЗМІ. Лише п’ять загиблих  в боях під Дабальцевим, поранених  близько 40.

Кількість поранених наразі уточнюється. На даний момент з Дебальцевого виведено понад 80% особового складу. 

Виведення наших сил з Дебальцевого відбувається в тому порядку, який був запланований. Наразі цей процес триває. Залишилось вивезти кілька підрозділів».

Повідомлення речника Генштабу телеканал «Еспресо.TV». Натомість журналіст і правозахисник Костянтин Реуцький повідомив сьогодні, 18 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Вийшли. З боями, через засідки, під обстрілом. У лікарні більше 70 поранених, в морзі – більше 40 загиблих. Виведення триває. Дебальцеве частково під контролем ЗСУ. Техніка йде в обох напрямках. Артилерія не замовкає».

Своєю чергою, журналіст Юрій Бутусов повідомив у середу на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Сьогодні в Дніпропетровськ ВСУ доставили чотири тіла загиблих з Дебальцеве. Завтра буде доставлено ще 13 тіл полеглих героїв, полеглих в цьому важкому битві».

Натомість завідувач моргом Артемівська Руслан Федонюк повідомив кореспонденту видання «Новое время», що станом на 13-ту годину 18 лютого доставлено 25 тіл загиблих у Дебальцевому, які почали надходити з вечора попереднього дня. кореспондент повідомила також, що вона бачила ще 13 тіл у дворі моргу.

А один із бійців, який брав участь в обороні Дебальцевого й був вивезений сьогодні в Артемівськ, повідомив телеканалу «112 Україна», що в морг цього міста привезли дуже багато тіл українських бійців, багато з них сильно обгоріли». За його словами, в морзі бракує місць для всіх загиблих, тому тіла складають на вулиці.

Він також повідомив, що в ході боїв за Дебальцеве знищено дуже багато техніки сил АТО. Крім того, боєць зазначив, що слова президента України Петра Порошенка про те, що з Дебальцевого виведені вже близько 80% частин, не відповідають дійсності, тому що виведено набагато менше.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів