Рашисти посилили свої атаки на адмінкордоні Донеччини й Луганщини, – ЗМІ (відео)

22:40 23 жовтня 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 23 жовтня

Ситуація в зоні бойових дій станом на 23 жовтня
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Бойовики з Єнакієвого та Горлівки ще й встигають застосовувати танки й міномети в зіткненнях між собою.


Відео: ТСН

«Бойовики посилили атаки на позиції українських військових на кордоні Донецької і Луганської областей поблизу Фащівки. Про це повідомляють у штабі АТО і таку інформацію підтверджують журналістам бійці безпосередньо з фронту», – інформує сьогодні, 23 жовтня, кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Олександр Моторний. він також розповів у четвер:

«Артилерійські дуелі та перестрілки з автоматів тривали всю ніч поблизу Дебальцевого. На ранок бойовики вдалися до мінометного обстрілу позицій українців. Осколком поранило одного з військових.

Найгарячіше було біля Нікішиного. Напередодні піхота бойовиків після артпідготовки та танкового обстрілу висувалася штурмувати поселення.

Українці атаку відбили. Кажуть, що минулося без втрат. Проте командир розвідників підтверджує, що концентрація бойовиків у секторі останніми днями помітно збільшилась

«Є інформація, що відбувається певне посилення деяких районів технікою і особовим складом. Можливо це ротація, але більш зрозуміло буде після виборів. Можливо, це підготовка до якихось терактів на 26-те», – припускає командир розвідбату Леонід Климчук.

Разом із тим військові стали свідками битви між самими бойовиками. Вранці силою мірялися угруповання з Горлівки та Єнакієвого.

«Тут багато копанок і йде битва за вугілля. Вони віджимають. З одної сторони стріляють мінометами. З іншої сторони виходить танк і накриває тих, хто по ним стріляв мінометами», – розповів головний сержант розвідбату Павло Жебрівський.

Тим часом українських солдатів хвилюють більш насущні проблеми. На вулиці стало настільки холодно, що на повітря навіть не виходить місцевий улюбленець пес на прізвисько Сепар.

Аби хоч якось підготуватися до холодів, хлопці використовують усе, що є під руками. З ящиків від зброї витягають гвіздки та ними ладнають собі щось схоже на намет. Замість даху пристосовують маскувальну плівку.

Бійці готові стояти в полі та воювати аж до перемоги, але нині битва з холодом перетворюється тепер для них самих, без перебільшення, на другий фронт. Піхотинці кажуть, що з теплим одягом та зимовим взуттям у них все більш-менш непогано. А от буржуйки та електрогенератори зайвими точно не були б».

Про це повідомляється сьогодні, 23 жовтня, на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Як інформував «Щоденний Львів», головний редактор інтернет-порталу «Цензор.Нет» Юрій Бутусов передав у четвер повідомлення одного з наших бійців, що блокпост №32 українських силовиків під Бахмутівкою знову заблокували рашисти, а також його звернення: «Ми просимо забезпечити нас засобами для продовження ефективної боротьби і забрати тіла наших бойових побратимів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів