Путін пропонує «переговори щодо України», – ЗМІ

14:48 19 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: elise.com.ua

Про це повідомляє в п’ятницю сайт віденської газети «Österreich», посилаючись при цьому на канцлера Австрії – Вернера Файманна.

Президент Росії Путін запропонував сьогодні, 19 вересня, під час телефонної розмови з австрійським канцлером Вернером Файманном провести у Відні черговий етап мирних переговорів щодо України. Про це повідомляє в п’ятницю сайт австрійської газети «Österreich» з посиланням на канцлера.

За даними видання, Путін подзвонив Файманну через півгодини після повернення канцлера з Риму, де той обговорював долю України з главою зовнішньополітичного відомства ЄС Федерікою Могеріні. «Österreich» уточнює, що «вибухонебезпечна» розмова, яку Путін хотів проводити лише по захищеній від прослуховування лінії, тривала 20 хвилин і велася німецькою мовою.

Своєю чергою, австрійський канцлер озвучив Путіну чотири вимоги з боку ЄС: якомога швидше вивести зі сходу України всіх російських військових, визнати суверенітет і цілісність України, забезпечити охорону українського кордону з метою не допустити повторного проникнення російських солдат і забезпечити підтримку мирного процесу в Україні з боку Кремля. Натомість Путін заявив, що «бачить поступовий позитивний розвиток подій в Україні» і запевнив, що «високо цінує» мирні намагання Файманна.

За даними видання, австрійський канцлер одразу повідомив про розмову німецькій колезі Ангелі Меркель, котра, як стверджує «Österreich», зраділа такому посередництву.

Втім сам Файманн наголосив, що до остаточної цілі ще далеко. Цю новину передає в п’ятницю інтернет-видання «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів