Путін прагне «усіх російських областей» України включно з Києвом

14:59 24 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: novostey.com

Це випливає з документу, поширеного в понеділок головним редактором видання «KyivPost» Катериною Горчинською.

«Українська правда» розповідає про нього сьогодні, 24 березня:

«Документ начебто був розроблений у Раді нацбезпеки Росії. Як видно із плану, його склали ще під час масових протестів у Києві та регіонах.

У плані зазначається, що Росія має використати неспокій в Україні для захисту своїх інтересів.  Його автори переконані, що «забезпечити реалізацію цієї задачі можна лише встановивши контроль над матір'ю міст руських, столицею України, містом-героєм Києвом».

«Тільки повне входження територій російських областей України, а саме Криму, Луганської, Донецької, Запорізької, Днапропетровської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Київської, Херсонської, Миколаївської, Одеської областе, в РФ може гарантувати мир, безпеку і процвітання їхньому населенню, а також надійний захист інтересів Росії», – йдеться у документі.

Навчені досвідом «зради Кучми» та двох революцій, автори плану вважають, що «надійні гарантії такого контролю можна отримати лише шляхом використання збройних сил, правоохоронних органів та спецслужб РФ». У документі зазначається, що Янукович виявився ненадійним партнером і не зміг виконати «взяті на себе в ході переговорів у Москві 17 грудня 2013 року зобов'язання».

Тому автори плану пропонували запросити Віктора Януковича на відкриття Олімпіади в Сочі, щоб вимагати від нього підписати прохання про введення російських військ для «стабілізації ситуації». Дестабілізація ситуації в Києві мала підштовхнути Януковича до розпуску Верховної Ради і зробити з нього «єдиний законний орган влади в Україні».

«У цій ситуації, звернення Януковича до керівництва РФ забезпечить юридичну чистоту нашої участі в стабілізації ситуації в Україні і обмежить можливу негативну реакцію США та інших країн Заходу», – йдеться в плані.

Росіяни передбачали «доволі кволу реакцію провідних європейських країн».

«В період хаосу» в Києві планувалось «забезпечити нейтралізацію найважливіших представників бандерівської опозиції» та показати «справжнє обличчя українського фашизму». У плані передбачались напади «фашистських молодиків» на посольства Польщі, країн Прибалтики, представництво Єврокомісії, країн НАТО та резиденції послів, що мало дати «доступ до приміщень, у тому числі шифроорганів».

«За результатами стабілізаційної операції мають бути створені сприятливі умови для поглиблення подальшої участі України в інтеграційних процесах на території СНД», – йдеться у плані».

Як інформував «Щоденний Львів», уздовж українського кордону – 83 тисячі російських військових, про це повідомив у понеділок на прес-конференції керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук. ФСБ Росії готує вторгнення в Одеську область – про це попереджає депутат її облради Олексій Гончаренко, небезпека війни Росії проти України зростає – про це заявив виконувач обов’язків керівника МЗС Андрій Дещиця.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів