Уздовж українського кордону – 83 тисячі російських військових

14:39 24 березня 2014 р.

Фото до новини

Про це повідомив у понеділок на прес-конференції керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.

Як передає кореспондент інформагенції УНІАН, військовий експерт стверджував сьогодні, 24 березня: «Ми налічили 83 тисячі осіб усіх угрупувань росіян по периметру нашого кордону». Водночас група «Інформаційний опір», за словами Дмитра Тимчука, вважає маловірогідним використання збройних сил Білорусі – тому що президент Білорусі Олександр Лукашенко далеко не вітає російське вторгнення в Україну». 

Керівник Центру військово-політичних досліджень додав: «Напрямок на Чернігів теж маловірогідний, там військове угрупування близько 4 тисяч осіб. Військова інтервенція може бути, але лише у вигляді десантних операцій і захоплення визначених стратегічно важливих об'єктів або невеликих територій. На нашу думку, основний напрямок – це Донецьк».

Проте Тимчук вважає, що повноцінна військова операція росіян маловірогідна, пояснюючи: «Ми не бачимо пропорцій по рядах військ, щоб говорити про створення повноцінних оперативно-тактичних угрупувань, коли йде мотострілковий підрозділ, який повинен прикриватися ППО, повинні бути задіяні армійська авіація тощо – тоді можна говорити про повноцінну військову операцію. Ми цього поки не бачимо».

Група «Інформаційний опір», за словами Дмитра Тимчука, натомість прогнозує: «Тому ми схиляємося до варіанту, що росіяни, якщо проводитимуть операцію, то за сценарієм, близьким до кримського. Місцеві сепаратисти й заслані козачки захоплюють органи влади, після цього звертаються до Росії й тут з'являються або механізовані російські війська, які діють точково, або з'являються «зелені чоловічки», які починають діяти або як місцева самооборона, або як інші примарні формування».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів