Путін пообіцяв «намагатися посприяти» відведенню бойовиків на Донбасі (відео)

20:41 17 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Президент Росії, пообіцявши в п'ятницю, за його словами, «бути посередником, вирішити, знайти прийнятні розв'язки», по суті, нівелював усе це своїм вивертом – мовляв, «вони кажуть, що ми не можемо звідти піти, там живуть наші родичі, дружини, діти».


Відео: ТСН

Президент Росії Путін заявив про готовність Москви сприяти процесу відводу військ і озброєнь української армії та бойовиків на Донбасі», – повідомило сьогодні, 17 жовтня, інтернет-видання «Українська правда». У повідомленні також конкретизують:

Про це він сказав на прес-конференції в Мілані.»Ми намагатимемося посприяти, бути посередником, вирішити, знайти прийнятні розв'язки», – заявив Путін.

Він пояснив, що бойовики проживають в деяких населених пунктах, які повинні залишити. «Вони кажуть, що ми не можемо звідти піти, там живуть наші родичі, дружини, діти», – сказав Путін.

«Не враховувати це неможливо. Українська сторона знає ці проблеми», – зазначив глава російської держави. За його словами, «є й інші населені пункти, де досі знаходяться представники Збройних сил України, і відповідно до мінських домовленостей вони повинні були б піти звідти, але поки не йдуть».

Путін також заявив, що Росія візьме участь в операції з моніторингу безпілотниками лінії розмежування в Україні. «Є питання щодо контролю за лінією розмежування. Тут ми просунулися, на мій погляд, дуже непогано, тому що домовилися про те, що будемо використовувати безпілотні літальні апарати, сучасну техніку, яка дозволяє визначити місця нанесення ударів, якщо таке відбувається», – сказав він.

За словами Путіна, в цій роботі висловили бажання взяти участь Італія, Франція, Німеччина і Росія. «Фахівці повинні будуть зібратися найближчим часом у Відні на майданчику ОБСЄ та вирішити технічні питання», – сказав Путін».

Про це повідомляється в п’ятницю на сайті інтернет-видання «Українська правда». Натомість «Телеканал новин «24» інформує сьогодні, 17 жовтня:

«У Мілані закінчився форум «Азія-Європа». Конфлікт на території Донбасу став центральною темою зустрічі. До переговорів між Петром Порошенком та Володимиром Путіним була прикута увага всієї європейської преси.

Вони відбувалися у 2 раунди. Спершу – за робочим сніданком – у присутності прем'єрів Великої Британії та Італії, президента Єврокомісії, канцлера Німеччини і президента Франції. Однак минуло все без особливих результатів.

Вдруге Порошенко та Путін зустрілися в так званому нормандському форматі. Теж у присутності європейських лідерів. 

Після цих переговорів український Президент заявив про досягнення трьох ключових домовленостей. Це – дотримання перемир'я, сприяння проведенню виборів на Донбасі і продовженню переговорів по газу.

Європейські лідери кажуть: ці переговори – один з етапів. Між Україною та Росією потрібен подальший діалог, оскільки є ще багато нез'ясованого. Водночас Європа вірить, що Володимир Путін не прагне продовження війни на Донбасі чи створення там зони на кшталт Придністров'я.

Європа також запевнила, що тримає у фокусі вирішення газового питання. Жозе Мануель Баррозу нагадав – тристороння зустріч по газу відбудеться наступного тижня.

Про це повідомляється в п’ятницю на «Телеканалі новин «24»

Як інформував «Щоденний Львів»,  Президент України стверджує, що він тричі домовився з Путіним, який визнав: Донбас – Україна, своєю чергою, глава МЗС РФ Лавров обіцяє: Росія не нападе, натомість канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про провал переговорів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів