Путін визнав: Донбас – Україна, Лавров обіцяє: Росія не нападе, Меркель заявила про провал переговорів (відео)

16:05 17 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Президента України

Президент Європейської ради Герман Ван Ромпей повідомив у п’ятницю, що хоч зустріч Порошенка й Путіна виявила багато розбіжностей між сторонами, але останній запевнив, що не хоче Придністров'я на Донбасі.


Відео: ТСН

Зустріч президентів України й Росії за участю європейських лідерів у п'ятницю у Мілані у кулуарах саміту АСЕМ виявила багато розбіжностей між сторонами, але Путін запевнив, що не хоче Придністров'я на Донбасі. Про це заявив президент Європейської ради Герман Ван Ромпей, який брав участь у зустрічі.

«Звичайно, і ми не приховуємо цього, були відмінності у поглядах стосовно багатьох питань. Тому інша зустріч відбудеться ще сьогодні у другій половині дня з метою вирішення деяких з цих проблем. Але також важливо зазначити, що президент Путін чітко дав зрозуміти, що він не хоче утворення іншого Придністров'я і що регіон Донбасу є невід'ємною частиною України», – розповів європейський лідер, назвавши даний формат зустрічі «Нормандія плюс».

Своєю чергою, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу поінформував, що європейська сторона наголосила на необхідності повного виконання режиму припинення вогню і Мінських домовленостей. «Я вважаю, що зустріч була конструктивною. І зараз ключовим є реальне дотримання того, що забезпечить довіру і консолідацію», – сказав Баррозу. Він також подякував партнерам по АСЕМ за їхню підтримку цілісної і суверенної України. 

Водночас президент Європейської ради Ромпей констатував відсутність на даному етапі політичного рішення про урегулювання ситуації на сході України і також наголосив на необхідності подальшої імплементації мирних ініціатив. «Ми домовилися про необхідність повернення миру і стабільності на східну Україну. Задля цього вагомим є те, щоб ми забезпечили імплементацію Мінських домовленостей, в особливості стосовно припинення вогню, контролю на кордоні та проведення виборів. Ключовим словом було імплементація, імплементація та імплементація», – сказав президент Європейської ради.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю у Мілані відбулася зустріч Президента України Про це повідомив сьогодні, 17 жовтня, власний кореспондент агенції «Укрінформ». Натомість інтернет-видання «Європейська правда» передає в п’ятницю:

«Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров запевнив президента Чехії Мілоша Земана в тому, що Росія не збирається вторгатися на схід України. Про це повідомив директор міжнародного відділу канцелярії президента Чехії Гінек Кмонічек в коментарі «Zpravy».

За його словами, однією з ключових тем 45-хвилинної розмови між Земаном та Лавровим стала криза в Україні. «Президента цікавило питання, чи є якась небезпека від подій на сході України для Чеської республіки. Подібна небезпека могла б виникнути , зокрема, у разі російського вторгнення на схід України. Однак Лавров запевнив, що нічого подібного російська сторона не планує», – сказав Кмонічек. Водночас Лавров визнав, що на сході України воюють російські добровольці».

Про це повідомляється в п'ятницю на сайті інтернет-видання «Європейська правда». Тим часом агенція УНІАН інформує сьогодні, 17 жовтня, в повідомленні під заголовком «Меркель констатувала провал переговорів між Україною і Росією»:

«Прориву» у прямих переговорах між Росією та Україною не було досягнуто, попри те, що деякі європейські лідери говорили про позитивні результати переговорів. Про це повідомляє «Deustche Welle» з посиланням на канцлера ФРН Ангелу Меркель. 

Незважаючи на позитивні відгуки прем'єр-міністра Італії Маттео Ренці після багатосторонньої зустрічі у Мілані, у Кремлі кажуть, що переговори були «складними» та повними «непорозумінь». Темою зустрічі президентів Петра Порошенка та Путіна у багатосторонньому форматі був контроль українсько-російських кордонів відповідно до мінських угод, передає Українська правда. Італійський прем'єр назвав зустріч «важливим кроком у дискусії щодо ситуації в Україні» та відзначив роль Росії у вирішенні міжнародних проблем. У свою чергу глава уряду Великобританії Девід Кемерон після зустрічі заявив, що Росія повинна довести своє бажання деескалувати кризу в Україні, в іншому ж випадку ЄС буде готовий продовжувати тиск на неї».

Про це інформують у п'ятницю на сайті агенції УНІАН.

Як бачимо, повідомлення про перемовини в Мілані суперечать одне одному.

Як інформував «Щоденний Львів», прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон повідомив сьогодні, 17 жовтня, що президент РФ Путін під час зустрічі в Мілані заявив, що Росія начебто не хоче «розділеної України» і «заморожування кризи», натомість міністр закордонних справ України Павло Клімкін констатував, що переговори в широкому форматі в Мілані «проходять непросто».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів