Путін планує створити «санітарну зону» в Україні

09:10 18 березня 2024 р.

Фото до новини

Владімір Путін заявив, що під час свого нового президентського терміну вирішуватиме завдання війни проти України, зміцнюватиме армію. Крім того, він заявив про плани створити "санітарну зону" в Україні.

Про це інформує Reuters, пише DailyLviv.com.

Путін заявив, що потрібно "вирішувати завдання спецоперації, зміцнювати обороноздатність та збройні сили".

"Ми змушені у прямому розумінні слова зі зброєю в руках захищати інтереси наших громадян", - сказав він.

На запитання, чи вважає він за необхідне захопити Харківську область України, Путін відповів, що якщо напади продовжаться, Росія створить буферну зону з більшої частини української території для захисту російської території.

Читайте також: Кремлю потрібні теорії професора Солов'я про хвороби, смерть і двійників Путіна

"Я не виключаю, що, враховуючи трагічні події, що відбуваються сьогодні, ми будемо змушені в якийсь момент, коли визнаємо це доцільним, створити якусь "санітарну зону" на територіях, що перебувають сьогодні під київським режимом", - сказав Путін.

Він відмовився повідомити будь-які подробиці, але сказав, що така зона, можливо, має бути досить великою, щоб запобігти попаданню озброєнь іноземного виробництва на російську територію.

Він також заявив, що всім правоохоронним органам буде дано вказівки виявляти всіх, хто зі зброєю воює проти Росії, маючи на увазі представників Російського добровольчого корпусу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів