Путін перекинув до нашого кордону далекосхідні й забайкальські підрозділи, які обстрілюють українців

20:24 22 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter.comeuromaidan

Про це повідомляє у вівторок прес-служба ДПСУ.

Прес-служба ДПСУ інформує сьогодні, 22 липня, в повідомленні «Щодо ситуації на державному кордоні»:

«Прикордонні підрозділи продовжують здійснювати охорону та оборону державного кордону України в умовах вкрай складної та напруженої обстановки.

Росія продовжує нарощувати військову присутність вздовж кордону з Україною. Зафіксовано прибуття до населеного пункту Суджа (Курська область РФ) підрозділів Забайкальського та Далекосхідного ВО ЗС РФ. Крім того в Суджанському районі відмічається розгортання 2 вузлів зв'язку. 

Про факт порушення повітряного простору України проінформовано ОЧ Повітряних Сил України та ПУ ФСБ РФ по Ростовській області. Продовжується обстріл позицій українських прикордонників та військовослужбовців ЗС України з території РФ.

Із 23.50 21-го липня до 00.30 22-го липня на ділянці відділу прикордонної служби  «Станично-Луганське» (Луганська область) здійснено мінометний обстріл позицій прикордонників з території Росії (біля 40 пострілів). Після чого техніка (висновок зроблено за шумом двигунів) вирушила вглиб території Росії. Внаслідок обстрілу загиблих немає, одного прикордонника поранено, 3 – отримали контузію.

З 03.30 до 04.00 22-го липня було здійснено повторний обстріл позицій з реактивних систем залпового вогню «Град» (до 7 залпів). Втрат особового складу немає.

Загалом впродовж ночі терористи обстрілювали позиції прикордонників з артилерійської зброї та мінометів близько 7 разів.

У районі населеного пункту Шевченкове прикордонниками виявлено  сліди заїзду з території Росії до 14 автомобілів з метою застосування реактивних систем «Град», які зайняли позиції в полі та виконали стрільби по позиціях українських сил (про що свідчать сліди на землі та спалена трава). Факт порушення державного кордону задокументовано, відповідні фото- та відеоматеріали будуть направлені в МЗС України та російській стороні.  

Прикордонники продовжують фіксувати факти порушення повітряного простору України авіацією РФ. О 23.05 21 липня на ділянці відділу прикордонної служби «Красна Талівка» (Луганська область) на напрямку Волошино (РФ) – Золотарівка (Україна) зафіксовано порушення повітряного простору України (до 2 км) двома вертольотами Мі-24. В подальшому вертольоти повернулись на територію РФ та взяли курс на н.п. Волошино (РФ)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів