Прихильники євроінтеграції вийшли на Майдан Незалежності у Києві

01:34 22 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: tyzhden.ua

Серед учасників акції – здебільшого студентська молодь, а також громадські активісти, журналісти та опозиційні політики.

Журналіст Дмитро Шурхало повідомляє сьогодні, 22 листопада, в публікації «Прихильники євроінтеграції вийшли на Майдан» на сайті «Радіо Свобода»:

«Близько тисячі осіб вийшли пізно увечері 21 листопада на столичний майдан Незалежності на стихійну акцію протесту проти згортання курсу на євроінтеграцію. Серед учасників акції здебільшого студентська молодь, а також громадські активісти, журналісти, опозиційні політики. Учасники акції наголошували на необхідності змусити українську владу не зривати підписання угоди про асоціацію з ЄС. 

Заклики зібратися на столичному майдані Незалежності з’явилися в соціальних мережах після того, як стало відомо про рішення уряду зупинити процес підготовки підписання угоди про асоціацію з ЄС. І вже близько десятої вечора на Майдані з’явилися перші групи людей  з прапорами України та Євросоюзу.

Близько 23-ї на стихійному мітингу було вже близько тисячі осіб. Серед них і опозиційні політики, зокрема, віце-спікер парламенту Руслан Кошулинський.

«Акція стихійно-запланована. Події, які відбуваються зараз у державі, спонукають людей вийти на протест – згадати, як це було колись. Як ситуація буде розвиватися? Сподіваємося, що вона буде розвиватися. З кожною хвилиною все більше людей. І це добре – люди не байдужі», – наголосив Кошулинський у коментарі Радіо Свобода. 

Тим часом, молодь студентського віку вишукувалася вздовж Хрещатика, скандуючи «Україна – це Європа!». 

«Думаю, зараз є той момент, коли люди відчули, що політики їх зрадили – і все залежить від людей. Тут люди. Які не можуть сидіти вдома. І йдеться зараз не про політику, а про майбутнє країни. Бо в нас вкрали уже не шапку – у нас вкрали майбутнє», – коментує ситуацію Юрій Луценко. 

Згодом до учасників акції приєдналися лідери опозиційних політичних сил – Віталій Кличко та Арсеній Яценюк. Частина протестувальників рушила до адміністрації президента, але була зупинена кордонами міліцейського спецпідрозділу «Беркут» і повернулася на майдан Незалежності».

Пряма трансляція з Майдану Незалежності в Києві – на «Радіо Свобода» й «Телеканалі новин «24».

Як повідомляв «ЩЛ», «Беркут» перекрив підходи до Адміністрації Президента, а львів'яни започаткували «Євромайдан» ще й у своєму місті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів