Президент США підписав «Акт на підтримку свободи України», який, відтак, набув статусу закону (відео)

23:10 18 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Голос Америки»

Барак Обама завізував законопроект 5859 «Ukraine Freedom Support Act», але негайних санкцій проти Росії наразі не вводитиме.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Президент США Барак Обама підписав закон 5859 «Ukraine Freedom Support Act», але негайних санкцій проти Росії поки не буде. Адміністрація США і надалі тісно працюватиме з союзниками та партнерами у Європі та світі, щоб відповідати на ситуацію в Україні.

Дослівно ж в офіційній заяві президента США, поширеній Білим домом, про це сказано так: «Підписання закону не сигналізує про зміни у політиці адміністрації США щодо санкційної політики, яку ми ретельно формулюємо відповідно до подій в Україні та координуємо із нашими союзниками та партнерами. На даний момент, адміністрація США не планує запроваджувати санкції за цим законом, але закон дає адміністрації США додаткові повноваження, які можуть бути використані, коли цього вимагатимуть обставини».

Адміністрація США не планує запроваджувати санкції й за цим законом. У заяві президента США натомість зазначено:

«Ми знову закликаємо Росію закінчити окупацію та спробу анексії Криму, припинити підтримувати сепаратистів на сході України та виконати забов'язання відповідно до Мінських угод. Як я вже багато разів казав, нашою метою є досягнення дипломатичного розв'язання, яке забезпечить вирішення конфлікту на тривалий час та сприятиме зростанню та стабільності України та цілого регіону, включно з Росією.

У цьому контексті, ми і надалі закликаємо керівництво Росії виконати Мінські угоди та досягнути тривалого та всеохоплюючого вирішення конфлікту, яке буде поважати суверенітет та територіальну цілісність України. Ми готові скасувати санкції, якщо Росія піде на необхідні кроки».

Про це повідомив сьогодні, 18 грудня, «Голос Америки». Натомість власний кореспондент агенції «Укрінформ» передає в четвер:

«Законопроект H.R.5859 «Акт на підтримку свободи України – 2014» набув чинності закону після того, як його в четвер підписав президент США Барак Обама. Його заява з цього приводу розміщена на сайті Білого дому, 

Глава Сполучених Штатів підтвердив у ній: «Сьогодні я затвердив H.R.5859, Акт на підтримку свободи України – 2014, у якості закону».

Водночас він зауважив, що підписання цього законодавства не означає змін у політиці адміністрації щодо санкцій, які США ретельно вивіряють у залежності від ситуації на місці, а також узгоджують зі своїми союзниками і партнерами. «Зараз Адміністрація не має наміру вводити санкції відповідно до цього закону, але закон надає Адміністрації додаткові повноваження, які можуть бути використані, якщо того вимагатимуть обставини», – підкреслив Обама.

Він також запевнив, що Штати продовжать працювати з союзниками і партнерами в Європі та на міжнародному рівні, щоб реагувати на події в Україні та «надалі розглядатимуть й вивірятимуть санкції у відповідь на дії Росії». Барак Обама вкотре закликав Росію припинити окупацію й спробу анексії Криму та підтримку сепаратистів на сході України, зауваживши: «Як я вже неодноразово говорив, наша мета полягає у сприянні дипломатичного рішення, що забезпечує міцне врегулювання конфлікту та допомагає стимулювати зростання й стабільність в Україні й на регіональному рівні, в тому числі в Росії».

У цьому контексті він закликав керівництво Росії виконувати Мінські домовленості та досягти міцного і всеосяжного врегулювання конфлікту, що поважатиме суверенітет і територіальну цілісність України. Президент США підсумував: «Ми як і раніше готові скасувати санкції, якщо Росія зробить необхідні кроки».

Про це повідомляється в четвер на сайті агенції «Укрінформ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів