«Правий сектор» переніс на завтра пікет під Радою (оновлено, відео)

22:10 27 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Оксана Коваленко/«Українська правда»

Його активісти повернуться до будівлі парламенту 28 березня о 9-й ранку, щоб проконтролювати процес відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і створення тимчасової слідчої комісії.


Відео: 5 канал

Як повідомляє сьогодні, 26 березня, кореспондент «РБК-Україна», мітинг активістів «Правого сектора» під Верховною Радою завершений. Його активіст, лідер організації «Патріот України» Олег Однороженко, пояснив: «Ми отримали однозначну відповідь про те, що завтра буде зібрано позачергове засідання Верховної ради, на якій буде розглянуто питання про відставку Авакова. І буде зібрана комісія, яка розслідуватиме всі ті злочини, які відбулися за останній місяць. Наші вимоги, які ми ставили, на даний момент, задоволені».

Відтак завтра, 28 березня, о 9-й ранку активісти збираються під будівлею Верховної Ради, щоб проконтролювати процес відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і процес створення тимчасової слідчої комісії. Мітинг завершився гімном.

Натомість «5 канал» інформув у четвер у репортажі про події біля будівлі Верховної Ради у четвер увечері:

«Мітингарі та активісти Майдану в кількості 1-2 тисячі осіб, яких пов'язують з «Правим сектором», прийшли до будівлі Верховної Ради. Самі протестувальникі називають цю акцію «попереджувальним походом».

Вимога протестувальників: відставка Арсена Авакова з посади в МВС та зміна облич у владі. Також вимагають відправити під трибунал екс-керівника оборонного відомства Ігоря Тенюха.

Зараз перед людьми виступає народний депутат Ляшко. «Путін хоче, щоб у України не було влади. Але Рада має працювати. Зараз іду до Турчинова, та вимагатиму негайно сесію і вимагатиму відставки Авакова!», – заявив Ляшко протестувальникам. Мітингувальникі вигукують «відставка!» та «негайно!», «невелика кількість скандує «шутрм» та «винних покарати». Мітингарів біля стін Верхвоної Ради веде Ігор Мазур (псевдонім – Тополя), який нещодавно очолив «Правий сектор» Київщини. 

20.48: представників протестувальників пропустили всередину Ради аби вони передали свої вимоги.

21.00: кількість протестувальників збільшилась до 2-3 тисяч, виступаючі закликають зберігати спокій та зачекати на відповідь керівництва Верховної Ради.

21.44: Голова Верховної Ради Олександр Турчинов пообіцяв протестуючим біля парламенту поставити на голосування питання відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова/

21.52: координатор активістів «Правого сектора» Олег Однороженко звернувся до людей біля Ради: «Телеканали Росії вже показали, що в Україні захопили Верховну Раду. Я заявляю, що сьогодні ніякого захоплення Ради не буде. Нардеп Ляшко заявив, що є зареєстрованим позачергове засідання Ради з одним питанням – відставка Авакова».

22.00: Протестувальникі розходяться від Верховної Ради. Їх задовольнила обіцянка розглянути питання відставки глави МВС Авакова зранку 28 березня.

Протестувальникі збираються знову прийти до парламенту на ранок наступного дня. «Ми своєю присутністю маємо допомогти завтра нардепам прийняти вірне рішення», – заявив один з активістів».

Як повідомляв «Щоденний Львів», сьогодні, 27 березня, кількасот активістів «Правого сектора» провели на Майдані Незалежності в Києві позачергове віче, на якому вимагали відставки керівника МВС Арсена Авакова, якого вони вважають винним у смерті свого соратника Олександра Музичка. Під час віча лідер організації «Патріот України» Олег Однороженко звернувся зі сцени Майдану до мітингувальників зі закликом формувати колони й висуватися під стіни Верховної Ради з вимогою відправити у відставку Авакова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів