Практично щодня в Україні затримують провокаторів «Русской весны»

19:32 24 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

Про це заявив у понеділок секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Парубій.

Як передає сьогодні, 24 березня, кореспондент УНІАН, Андрій Парубій повідомив, що практично кожного дня українській стороні вдається затримувати диверсійні групи, які перекидаються здебільшого з Росії. Секретар Ради національної безпеки та оборони конкретизував: «Тільки за сьогоднішній і вчорашній день в місті Одеса було затримано злочинно-диверсійну групу у складі чотирьох осіб, які були озброєні автоматами і пістолетами. У Чернігівській області був затриманий громадянин Російської Федерації при спробі переправити через кордон боєприпаси, в Херсоні був арештований підозрюваний, який займався незаконним збором даних про українські війська».

Андрій Парубій додав, що сьогодні о 4-й ранку був скоєний напад на склад стрілецької зброї в Одеській області. Висновок секретаря РНБО: «Ми можемо сьогодні стверджувати, що продовжується дія їхнього плану під умовною назвою «Русская весна», продовжуються спроби дестабілізації ситуації в південно-східних регіонах України».

Андрій Парубій також констатував, що Росія не відмовилась від плану нападу на територію України».

Адже, за даними РНБО, на сьогодні на кордонах з Україною продовжує перебувати майже 100-тисячний бойовий загін російської армії, готовий до вторгнення на територію України, незважаючи на всі заяви офіційного Кремля. 

Як інформував «Щоденний Львів», з документа, поширеного в понеділок головним редактором видання «KyivPost» Катериною Горчинською, випливає, що Путін прагне «усіх російських областей» України включно з Києвом, депутат Одеської обласної ради Олексій Гончаренко попереджав, що ФСБ Росії готує вторгнення в Одеську область, де цієї ночі був скоєний напад на склад зі зброєю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів