Польська поліція затримала 72-х нападників на посольство Росії

08:49 13 листопада 2013 р.

Того ж дня Росію обрали до складу Ради з прав людини ООН. Правозахисна організація Human Rights Watch обурена цим.

Поліція в Польщі повідомила вчора, що затримала 72 особи за підозрою у влаштуванні заворушень біля будівлі посольства Росії у Варшаві в перебігу «Маршу незалежності», що відбувся 11 листопада. Як повідомили в Міністерстві закордонних справ Польщі, там готують ноту з приводу тих подій, у якій буде висловлено глибокий жаль із їхнього приводу.

У Росії вчора викликали до МЗС посла Польщі, щоб вимагати офіційного вибачення за інцидент, відшкодування завданої шкоди, покарання винних і недопущення таких подій у майбутньому.

У перебігу масового маршу крайніх правих націоналістичних сил 11 листопада у Варшаві з нагоди Дня незалежності Польщі, який супроводжувався насильством, частина його учасників кидала петарди в бік посольства Росії, намагалася перелізти через паркан і підпалила будку охоронця посольства. У МЗС Польщі відразу засудили інцидент під посольством Росії, заявивши, що діям хуліганів і порушенню Віденської конвенції про статус дипломатичних представництв немає виправдання. 

Про це повідомило "Радіо "Свобода".

Тим часом Росія у співавторстві з рядом інших держав подала у вівторок, 12 листопада, на схвалення в одному з профільних комітетів Генасамблеї ООН проект нової резолюції "Героїзація нацизму: неприпустимість певних видів практики, які сприяють ескалації сучасних форм расизму, расової дискримінації, ксенофобії і пов'язаної з ними нетерпимості". Про це повідомила агентство РИАН.

Учора також Генеральна асамблея ООН обрала до складу Ради з прав людини Росію і низку країн (Алжир, В’єтнам, Китай, Саудівська Аравія, Куба), які зазнавали критики правозахисників через порушення в них прав людини, попри протести цих правозахисників. Про це нагадала правозахисна організація Human Rights Watch.

Як заявила один із керівників організації Пеґґі Гікс, наступним часом правозахисникам у Раді з прав людини вже не буде чого робити.

Рада з прав людини ООН була створена 2006 року на місці аналогічного попереднього органу, Комісії з прав людини ООН, яку ліквідували саме через різку критику на її адресу за те, що її членами ставали країни-порушниці прав людини. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів