Польща готова продавати Україні зброю

15:21 30 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

«Польща відкрита для того, аби продавати зброю Україні», – заявив у п'ятницю міністр закордонних справ Польщі Ґжеґож Схетина.

Про це інформує Польське радіо.

При цьому, він застеріг, що це залежить від фінансових можливостей України. «Ми відкриті. Це бізнес», – сказав глава польської дипломатії у розмові для радіо TOK FM.

Ґжеґож Схетина підкреслив, що не треба створювати навколо цього питання атмосферу, наче Польща тепер розпочне етап продажу зброї.

Міністр наголосив, що українці повинні самі надати кошти на закупівлю зброї. «Це їхнє суверенне право та рішення», – сказав він. Схетина додав, що це також «питання фінансових можливостей України та волі прийняття складних, твердих рішень».

Учора віце-міністр, міністр оборони Томаш Сємоняк наголосив, що «немає жодних перешкод», аби польська промисловість розпочала продаж зброї для України.

Посол України Андрій Дещиця, у розмові для радіо RMF FM сказав: «насправді Україна має й свою зброю. Але вважаю, що ці розмови повинні вестися тими людьми, котрі розуміються на озброєнні, експертами з Міністерства оборони і такі консультації тривають». Дещиця додав, що Україна зараз зосереджується на тому, «аби знайти політичне та дипломатичне вирішення ситуації».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів