Підрозділи російської 100-ї розвідбригади визначають маршрут наступу танкової групи РФ на Донбасі, – «ІС»

09:45 26 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: discussio.ru

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у неділю, що минулої доби в зоні бойових дій зафіксовано більше 15 обстрілів позицій сил АТО.

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 26 жовтня, такі її оперативні дані: 

«Минула доба в зоні АТО була відносно спокійною. Зафіксовано більше 15 обстрілів позицій сил АТО. 

Зокрема, шість разів атаковано опорний пункт поблизу н.п. Нікішине, тричі бойовики обстріляли околиці Дебальцевого, двічі завдавалися вогневі удари по н.п. Чорнухине, Золоте та Авдіївка. З мінометів обстріляно аеропорт в Донецьку. У Київському районі Донецька зафіксовано скупчення сил противника – до 1,5 тисячі живої сили, до 20 одиниць ствольної артилерії, до 18 установок РСЗВ. 

«Штаб партизанської боротьби на окупованих Україною територіях» у Донецьку, який функціонує в рамках терористичної організації «ДНР», проводить організаційний етап своєї діяльності. Зокрема, поза контрольованою бойовиками територією створюються тайники зі зброєю й вибухівкою, йде активна інфільтрація бойовиків, створюються структури інформаційно-психологічного впливу.

Підпільна мережа ретельно законспірована та охоплює не тільки територію Донбасу. Каналами «ДНР» пройшло розпорядження про впровадження «агентури» в проукраїнські організації, волонтерський рух, добровольчі підрозділи та органи місцевої влади на території, контрольованій українською владою. 

На напрямок Волноваха-Первомайське противником перекинуто до 30-40 одиниць ствольної артилерії і до 30 установок РСЗВ. Північніше н.п. Комінтерново створена артгрупа й щонайменше дві батальйонні тактичні групи (одна з них не закінчила етап формування) в першому ешелоні.

За ними обладнали позиції регулярні підрозділи армії РФ.  На вимогу російського військового керівництва, терористичні групи зі складу «ДНР» і «ЛНР» виділяють найбільш боєздатні загони та підрозділи до складу Новоазовської угруповання. 

Одночасно відзначено проведення противником розвідувальних дій із пошуку можливих маршрутів руху через ріку Кальміус танкової групи російсько-терористичних військ. На даний час група розташована в районі. н.п. Тельманово.

За попередніми даними, ці розвідувальні дії проводяться силами підрозділів російської 100-ї окремої розвідувальної бригади (Моздок, Північна Осетія, РФ). Упродовж останніх двох діб підрозділи українських військ виявляли та наносили удари по цим російських диверсійно-розвідувальних групах». 

Дмитро Тимчук повідомив це в неділю на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, у прес-центрі АТО розповіли сьогодні, 26 жовтня, таке:

«Ніч на сході України минула спокійно. Обстрілів наших підрозділів не відбулось.

Сили АТО продовжують виконувати визначені завдання шляхом несення служби на блокпостах, опорних пунктах та спостережних постах, охороняють та обороняють стратегічні об’єкти; в посиленому режимі забезпечують громадський порядок, в тому числі на виборчих дільницях; спрямовують свої зусилля на забезпечення безпеки мирних мешканців на підконтрольних територіях. Обстановка на знакових позиціях стабільна: Донецький аеропорт, райони поблизу Дебальцевого, Маріуполя та Смілого підконтрольні силам АТО.

Бойовики продовжують активно використовувати БПЛА (безпілотні літальні апарати. – «ЩО») для розвідки наших позицій. В різних районах ми виявляємо вогневі точки снайперських груп неконтрольованих збройних формувань, проводимо контрснайперські заходи».

Про це повідомляється в неділю на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів