На Львівщині формують штаби Національного руху опору

19:21 23 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dailylviv.com

Їх головним завданням, як повідомив на прес-конференції в середу народний депутат Ігор Васюник, стане протидія іноземній агресії, провокаціям і розпалюванню ворожнечі та збереження територіальної цілісності й суверенітету України.

Ігор Васюник пояснив, що через події, які спершу відбувалися в Криму, а зараз Сході України у всіх регіонах країни створюються регіональні штаби опору. «Ми повинні зараз зробити все, щоб максимум мобілізувати через центри опору населення, яке здатне зробити спротив зовнішньому агресору і з такою метою у всіх регіонах України створюються регіональні штаби опору», – зазначив Ігор Васюник. Політик також нагадав, що про створення 15 квітня Національного руху опору оголосила лідер партії «Батьківщина» – кандидат у президенти Юлія Тимошенко.

«Кандидат в президенти Юлія Тимошенко, у зв’язку з ситуацією в країні, оголосила про переформатування своїх виборчих штабів в штаби руху опору. Тимошенко закликала кандидатів в президенти і всі політичні сили не проводити звичну виборчу кампанію із залучення великих коштів на білборди, рекламу й інші технологічні речі, а також без політичних прапорів і символіки доєднатися до ініціативи для того, щоб допомогти армії. І в такий спосіб зробити все, аби наша армія була більш боєздатною і була надійним захистом проти російського агресора», – зазначив нардеп.

«На мою думку, таке рішення є правильне. Тим паче, що на виборах ми маємо два головних конкурента. Обоє є від демократичних сил і виграш будь-кого з них є перемогою для країни», – додав Ігор Васюник. Він також повідомив, що для роботи Львівського обласного штабу руху опору залучено фахівців військової галузі та оборонних стратегів.

Нова структура буде надпартійною і допомагатиме міліції та армії у непростий час. Для цього у Львівській області будуть створені спеціальні мобілізаційні бригади.

Під роботу Руху опору було віддано партійні офіси «Батьківщини». На базі офісів партії створені мобілізаційні пункти, де всі охочі зможуть приєднатися до народного ополчення.

У Львові цей пункт буде на вулиці Івана Франка, 16. Окрім того, буде створено гарячу лінію, з допомогою якої можна буде записатися у ряди ополчення. Водночас як розповів координатор штабу, генерал-майор Ігор Рєпін, потреба у створенні спеціальних підрозділів виникла у кожній області, кожному місті та в кожному районі.

«Вже створений і існує Генеральний штаб Національного руху опору, який розгорнув роботу по всій країні. Він буде і вже поповнюється військовими, правоохоронцями, колишніми офіцерами, генералами Збройних Сил України, спеціальних підрозділів, МВС. Генштаб буде керувати спеціальними діями, операціями щодо захисту України. Вже існує певний склад першого рівня штабу опору, куди увійшли досить досвідчені генерали та офіцери вищезазначених підрозділів і структур. Сьогодні ми починаємо працювати над створенням таких формувань у Львові та області», – зазначив генерал-майор.

Ігор Рєпін також повідомив, що в рамках руху опору відбудуться навчання персоналу, під час якого народне ополчення отримає відповідні знання з урахуванням бойового досвіду для подальшого захисту держави від проявів агресії. «Сьогодні надзвичайно важливо створити мобілізаційні пункти. Рух опору є патріотично-національних рухом. Усіх охочих запишуть до підрозділів руху. Коли будуть створені такі підрозділи ми координуватимемо дії та знайдемо можливості підготувати цих людей», – сказав генерал-майор. Про це повідомляє сьогодні, 23 квітня, кореспондент «Львівського порталу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів