На Донбасі воюють проти України понад 35 тисяч найманців із Росії, – письменник

11:30 5 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: uapress.info

За даними російського письменника Захар Прилєпіна, його співгромадянам щомісяця платять за терор по 200 доларів.

З початку конфлікту на Сході України з Росії на Донбас заїхали принаймні 35 тисяч найманців, за бої у лавах бойовиків їм платять по 200 доларів. Про це повідомив російський письменник Захар Прилєпін. За словами публіциста, до останнього часу російським найманцям платили пайками, тепер вони отримують за бойові дії на Сході по 200 доларів на місяць.

«Я називав цифру ополченців, які пройшли через «Новоросію» – 35 тисяч осіб… Довелося наводити довідки вже в «ДНР». Там нам кивнули: так, в цілому з Росії заїхали без малого за півроку близько 35 тисяч осіб... Ніяких грошей нікому до недавнього часу не платили – тільки пайки. Місяць-два тому потроху стали видавати «зарплати». В ополченців – в районі 200 баксів…», – йдеться у повідомленні Прилєпіна у «Facebook».

За його словами, більшість найманців входять до підрозділів бойовиків, однак серед них є і пожежники, і лікарі, і спеціалісти в інших сферах. Також він наголосив на тому, що облік росіян, які заїжджають на територію України, ведуться на кордоні, а також у так званих ДНР та ЛНР. У всіх, хто перетинає російсько-український кордон, відскановують документи.

«На сьогоднішній момент у них там лежить 35 тисяч сканів, трохи більше або трохи менше. Що вони з ними робитимуть?», – резюмував письменник з РФ, повідомлення якого передає в середу «Телевізійна служба новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів