МВС вважає, що «перевищило» лише в «окремих випадках» (відео)

20:42 13 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: zbruc.eu

Міністерство внутрішніх справ оприлюднило «Попередні результати перевірки дій правоохоронців під час розгону Євромайдану у Києві в ніч на 30 листопада».


Відео: Motortion Films

Вони, як визнає МВС, «свідчать про те, що порушення закону з боку окремих працівників міліції було». Хоч про те, що аж ніяк не «окремі» беркутівці калічили безройних людей, продемонстровано на надто багатьох відео, знятих на Євромайдані тієї ночі (одне з них – на цій сторінці).

Попри це, МВС стверджує, що лише «в окремих випадках застосування заходів фізичного впливу та спеціальних засобів перевищувало міру, необхідну для виконання покладених на працівників міліції обов'язків і не зводилась до мінімуму можливості завдання шкоди здоров’ю правопорушників». Але водночас МВС запевняє:

«Попередньо встановлено, що застосування заходів фізичного впливу та спеціальних засобів стосовно громадян окремими працівниками міліції здійснювалося, виходячи з оцінки ситуації, що склалася. Це відбувалося в умовах вчинення деякими учасниками акції протиправних дій у вигляді активного опору, кидання в працівників спецпідрозділу небезпечних для життя та здоров’я предметів та розпилювання речовини невстановленої дії».

Причому МВС стверджує це попри те, що на відео, знятих на Євромайдані 30 листопада 2013 року, чітко видно – «беркутівці» жорстоко били тоді навіть лежачих, які нічого в силовиків не кидали, а також телеоператорів, які не активний опір вчиняли, а фіксували злочини спецпризначенців. Попри це, МВС запевняє, що тієї ночі тільки з боку «окремих працівників міліції мали місце порушення чинного законодавства України та низки відомчих нормативних актів».

Утім, МВС додає: «Враховуючи те, що на сьогодні обставини застосування спеціальних засобів та заходів фізичного впливу окремими працівниками міліції є предметом досудового розслідування, яке здійснюється Генеральною прокуратурою України, остаточна правова оцінка може бути надана лише за його результатами. Проте є ще низка питань, які потрібують більш ретельного вивчення,  тому проведення  службового розслідування продовжується. Попередній висновок за результатами службового розслідування направлений до Генеральної прокуратури України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів