Маріонетки Росії на Донеччині стріляли вбік її території з «Градів»

00:00 15 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

У прес-центрі АТО передали наприкінці 13 лютого: «Місцеві мешканці повідомляють, що бойовики з району населеного пункту Безименне відкрили вогонь с РСЗВ БМ-21 «Град» в напрямку Самсоново, що поблизу Новоазовська. Це чергова провокація з боку терористів, аби звинуватити в обстрілах сили АТО».

У прес-центрі АТО повідомили наприкінці 13 лютого на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Терористи відкрили вогонь у бік РФ! Місцеві мешканці повідомляють, що бойовики з району населеного пункту Безименне відкрили вогонь с РСЗВ БМ-21 «Град» в напрямку Самсоново, що поблизу Новоазовська. 

Наразі обидва населені пункти знаходяться під контролем незаконно озброєних формувань. Це чергова провокація з боку терористів, аби звинуватити в обстрілах сили АТО. Слід наголосити, що українські артилеристи відкривають вогонь лише у відповідь і якщо це не загрожуватиме мирному населенню».

Натомість інтернет-видання «Українська правда»  інформує: «О 22:20 терористи «ДНР» здійснили постріли з РСЗВ «Град» з території селища Безіменне (територія тимчасово непідконтрольна Україні) в бік РФ. Про це з посиланням на дані розвідки повідомили у спільноті «Оборона Маріуполя». У повідомленні також конкретизують:

«Снаряди, не долетівши до території РФ впали в районі населеного пункту Самсонове. Дані дії терористів спрямовані на зрив Мінських угод і несуть в собі ескалацію конфлікту», – йдеться у повідомленні. Українські підрозділи перебувають у повній бойовій готовності і відстежують розвиток подій.

Як відомо, раніше 14 лютого провокаційно речник сектору «М» Дмитро Чалий з посиланням на дані розвідки заявив, що терористи готуються влаштувати масштабну провокацію, наслідком якої може стати введення військ з території РФ. «За даними розвідки, бойовики планують під українськими прапорами відкрити вогонь по території Росії, тим самим спровокувавши введення військ з сусідньої держави», – зазначив він».

Як інформував «Щоденний Львів», речник сектору «М» Дмитро Чалий повідомив у суботу: «За даними розвідки, бойовики планують під українськими прапорами відкрити вогонь по території Росії, тим самим спровокувавши введення військ з сусідньої держави».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів