Маніакальність Кремля не скасує наближення нашої Перемоги, – військовий експерт

23:36 19 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.me

На цьому наголосив у вівторок, підбиваючи підсумки 19 серпня, керівник ЦВПЛ і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук розпочав у вівторок коментувати підсумки 19 серпня, традиційно – «з поганого:

1. На жаль, підтверджується той факт, що сьогодні в Луганськ на підмогу місцевим бойовикам прорвалася колона військової техніки. Частина її прибула з Росії раніше, частина – увійшла на Донбас з території РФ сьогодні. 

За нашими даними, всього в околиці Луганська прорвалося кількадесят одиниць техніки, з яких до 40 – важка бронетехніка. Частина цієї колони увійшла в місто. 

Яким чином колона техніки змогла прорватися через лінію оточення, враховуючи, що Луганськ заблокований кільцем блок-постів і опорних пунктів сил АТО, – ми на даний момент сказати не можемо. 

2. Терористи з «ЛНР» стверджують, що розстріляна вчора під Луганськом колона біженців – це не їх рук справа. Про це заявив один з лідерів бойовиків Плотніцкій. 

Ця заява, можливо, могла б збентежити стороннього спостерігача, який, грішним ділом, допустив, що вчинити подібний жахливий злочин могли сили АТО, обстрілявши колону помилково, якби не одне «але». Лідер терористів відразу прийнявся клятвено стверджувати, що зброя бойовиків не перекидається з Росії, – мовляв, «вся бойова техніка трофейна і була отримана в боях». 

І тут все стає на свої місця. Важко допустити, що бойовики могли захопити в української армії багато десятків танків та РСЗВ, і тим паче незрозуміло, звідки у українських військових взялася зброя й техніка, наявна винятково у росіян – на кшталт броньованих «КамАЗів», новітніх БТР-82, кулеметів «Корд», автоматів АК «сотої серії» і т.д. і т.п. – список можна продовжувати нескінченно. 

Ця брехня про зброю доводить і брехню про обстріл колони. Але вожачок бойовиків, який забрехався, навіть мізки не включив, годуючи публіку своєю брехнею. 

Із хорошого: 

1. Наші війська продовжують звільняти землю Донбасу від проросійської та російської мерзоти. Закінчується зачистка Іловайська, крок за кроком звільняються Донецьк і Луганськ. Йдуть бої в районі Горловки, Ясинуватої, Жданівки. 

Москва прагне будь-якими способами врятувати своїх шісток, вже без особливої конспірації перекидаючи їм техніку і озброєння. Але тільки маніяк на кшталт Путіна може продовжувати вірити, що гра не програна, й сподіватися на якісь перспективи кримінальних проектів «ДНР» і «ЛНР». На превеликий жаль, ця маніакальність Кремля оплачується кров'ю наших хлопців, але ніяк не скасує наближається Перемоги. 

2. У МВС повідомили, що звільнили майже 3700 правоохоронців у Донецькій і Луганській області за час проведення АТО. Порушено десятки кримінальних справ проти місцевих міліціонерів, що змінили присяги. 

Це процес, значення якого важко переоцінити. Оскільки яким би був сенс в АТО, якби вчорашні посібники терористів сьогодні знову контролювали міста Донбасу, очікуючи «свистка» з Росії, щоб почати все спочатку? 

До цього можна лише додати, що подібний процес треба посилено запускати й щододо місцевої влади. Оскільки, розпочавшись вже було, він останнім часом якось явно став затихати. 

3. Заступник голови Європарламенту Рішард Чарнецький заявив, що українська влада не повинні погоджуватися на переговори з терористами на Донбасі, оскільки це не партнер для діалогу, а повинна докласти всіх зусиль, щоб витіснити їх за межі країни. 

Ось це, я розумію, слова не хлопчика, а чоловіка. Київ заявляв, що вітав би мирний діалог, якби такий був можливий (згадаймо сумний досвід «перемир'я» 20-30 червня). Але оскільки по-доброму не виходить, то церемонії доводиться відкласти. Прекрасно, що в Європарламенті, раніше засліпленому малозрозумілою пацифістикою, це почали розуміти. 

Усе ж терорист – він і в Африці терорист. І заяву представника Європарламенту можна вважати поки неофіційними визнанням «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями, нехай і з боку окремих європарламентарів. Що ж, справа за офіційним визнанням, якого так чекає Україна». 

Дмитро Тимчук повідомив усе це 19 серпня на сайті спільноти  «Інформаційний Спротив» та на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів