Львівські десантники здобули ворожий танк

23:58 1 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: novayagazeta.ru

За декілька днів до припинення вогню воїни 80-ї окремої аеромобільної бригади відбили напад противника.

На сайті Львівського регіонального медіа-центру Міністерства оборони України повідомили сьогодні, 1 березня:

«Красеня танка «віджали» (це слово з подачі сепаратистів стало загальновживаним в зоні проведення АТО. Воно має чимало значень. В основному так кажуть, коли позичають щось на тривалий час, або назавжди) у адептів фейкової «новоросії» воїни з 80-ї окремої  аеромобільної бригади (зі Львова. – «ЩЛ»).

Це трапилось за кілька днів до припинення вогню. Сепаратисти вирішили піти в атаку на позиції львівських десантників. В результаті вони не лише відступили, але й кинули на полі бою цілком справний танк з повним бойовим комплектом.

Звичайно, українські білокрилі лицарі скористались таким «дарунком» недолугих російських найманців. Бойову машину, спершу відігнали до наших позицій.

А потім, десантники вирішили не передавати трофей далі, а зібрати власний екіпаж, та взяти на озброєння цю потужну броньовану вогневу одиницю. За словами командування бригади, серед мобілізованих десантників знайшлись необхідні спеціалісти.

Очолив екіпаж командир десантного взводу Сергій Подубан з села Савенці, що на Київщині. Командир екіпажу розповів:

«Спочатку звичайно було трішки важко. Відповіді на деякі питання з обслуговування ходової та силової установки танка  доводилось шукати навіть в мережі Інтернет.

Але, ми здійснили кілька виїздів, і навіть провели стрільби. Все вдалось. Отже, попереджаємо наших ворогів, що у разі порушення ними домовленостей стосовно припинення вогню ми будемо примушувати їх до миру, їх же колишньою зброєю.

Передова інформаційна група Тарас Грень».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів