Львівська міськрада скерує на підтримку учасників АТО та їхніх сімей понад 2,5 млн. грн (відео)

13:32 31 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsou.org.ua

Відповідне рішення підтримали в четвер 70 депутатів ЛМР.


Відео: Львівська міська рада

Депутати Львівської міської ради проголосували за «Комплексну програму підтримки учасників антитерорстичної операції та членів їх сімей – мешканців м Львова». Її підтримали 70 депутатів ЛМР.

Програму під час сесійного засідання 31 липня представляв заступник голови Львова з гуманітарних питань Олег Березюк. Відповідно до програми, у Львові за кошти з міського бюджету надаватимуть матеріальну допомогу у формі виплати одноразової грошової допомоги учасникам АТО, які постраждали внаслідок військових дій. Їхнім родинам також надаватимуться пільги у вигляді компенсації плати за комунальні послуги, не зважаючи на форму власності майна.

У співпраці з різними управліннями та соціальними структурами, релігійним та громадськими організаціями, міськрада розраховує забезпечити юридичний, соціальний та медичний супровід учасників АТО та їхніх дітей. На ці пункти програми планують виділити кошти, вивільнені з міського бюджету за рахунок скорочення видатків розміром 2,582 тис. грн.

Ще понад 2 млн грн виділять на матеріально-технічну підтримку підрозділів, які беруть участь у АТО. Також 300 тис. грн виділять на забезпечення транспортних витрат, пов'язаних з АТО, а ще на 350 тис. грн компенсуватимуть із міського бюджету витрати на поховання учасників АТО.

«Облік і реєстрацію учасників антитерористичної операції ми ведемо у співпраці з обласним комісаріатом, правда, в специфічний спосіб, бо таку інформацію не можна розповсюджувати публічно», – сказав Олег Березюк.

Загалом, згідно з програмою, на її реалізацію планують виділити 5, 232 млн грн. Також депутати міськради ухвалили міську програму протидії тероризму на 2014 рік та «Комплексну програму профілактики злочинності у м. Львові на 2014-2017 роки у частині забезпечення військової частини 4114 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України».

Про це повідомляє сьогодні, 31 липня, інтернет-видання «Zaxid.net».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів