Киянин Юрій Темченко зголосився до 80-ї львівської бригади після трьох складних поранень на Майдані (відео)

12:10 3 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook»

Онук Герой Радянського Союзу дивується: «Я просто не розумію, як в таку важку годину українські чоловіки можуть спокійно спостерігати з зручних диванів за бойовими діями на сході нашої держави».


Відео: Військове телебачення України

На сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook» розповіли в публікації «Героїчний онук прославленого дідуся служить у 80-й окремій аеромобільній бригаді» таке:

«Його дід – Герой Радянського Союзу. Свою мужність, прагнення до вільного життя він передав і онукові. Одним з перших, киянин Юрій Темченко прийшов на Майдан.

Він не ховаючись стояв на найважчих ділянках цієї передової Української свободи та незалежності. Отримав три складних поранення. Тривалий час лікувався в Польщі.

І, пройшовши реабілітацію добровільно прийшов до військового комісаріату, де попросився мобілізувати його. У військкоматі хлопцю відразу показали на двері. Мовляв йому, після важких поранень в армії робити нічого.

Однак Юрко довів, що гідний одягнути військовий однострій. І не просто камуфляж піхотинця. А біло-блакитну «тільняшку» десантника. Так він став бійцем 80-ї окремої аеромобільної бригади. 

– Я просто не розумію, як в таку важку годину українські чоловіки можуть спокійно спостерігати з зручних диванів за бойовими діями на сході нашої держави, – зазначив десантник. – Взнавши, що є набір до Львівської 80-ї окремої аеромобільної бригади, я прийшов до військкома і сказав, що чув про те, як якісно і на високому рівні готують в цій частині бійців. Зрештою мені пішли на зустріч. 

Незважаючи на важкі поранення, наш герой ні разу ніколи не поскаржився. Він сумлінно виконує всі важкі нормативи притаманні воїнам-десантникам, та розділяє зі своїми бойовими побратимами всі негаразди війни. Від служби у Повітрянодесантних військах Юрій отримує задоволення. А тут ще й збулась його дитяча мрія – бути механіком водієм, як прославлений дідусь. 

– Це був просто якийсь «вибух мозку», коли я взнав про захоплений у сепаратистів танк. Я дуже просився в екіпаж механіком водієм, – розповів Юрій. – І мене взяли. 

Звичайно вчитись потрібно було, як то кажуть «з нуля». Проте йому в короткий термін вдалось опанувати майстерність водіння важкої, потужної броньованої машини. І тепер він впевнено керує своїм танком, та вірить в те, що йому, як і його прославленому дідусеві вдасться відстояти свою державу від загарбників».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів