«Ключове завдання – щоб сьогодні не «зачистили» Майдан», – Кличко (відео)

20:45 22 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 4ubuk.blogspot

Про це лідер партії «УДАР» заявив у середу під час свого виступу на Народному Вічі.


Відео: ТСН.ua

Віталій Кличко сказав також зі сцени на Майдані Незалежності в Києві:

«Щойно пройшла тригодинна зустріч з президентом. Наші вимоги всім відомі – їх неодноразово озвучували тут на Майдані. Проте ми не почули відповідей.

Чи готовий президент на дострокові вибори – відповіді не отримано, чи піде у відставку Кабмін – можливо, але це має вирішуватися в Раді, де Партія регіонів знову вирішить все по-своєму, чи будуть відмінені закони, які кожного з нас переводять у ранг злочинців, – можливо. Ми можемо ще поторгуватися, але люди хочуть дій.

Сьогодні Народна Рада прийняла рішення, які будуть підтримані, можливо, не всіма. Але ми використовуємо будь-яку можливість уникнути кровопролиття».

Лідер партії «УДАР» також звернувся до Януковича з вимогою припинити вбивства протестувальників: «Я знаю, ви дивитесь цю трансляцію. Ви можете вирішити цю ситуацію без кровопролиття – це дострокові вибори».

Віталій Кличко також звернувся до військовослужбовців – зі закликом припинити використання зброї проти протестувальників та перейти на бік народу:

«Хочу звернутися до військовослужбовців – ви повинні захищати людей, а не брати в руки дубинки і автомати. Я гарантую кожному, хто перейде на бік народу, захист. Не використовуйте зброю проти мирних людей».

«Можливо ви розчаровані, що я не закликаю до більш радикальних дій. Але зараз головне наше завдання – щоб Майдан не зачистили», – підсумував свій виспуп Кличко. 

Як повідомляв «Щоденний Львів», Майдан піде в наступ, якщо його не почує Янукович.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів