Керівництво України сподівається вплинути військовими в Криму на рішення щодо нього Генасамблеї ООН

21:35 22 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: censor.net.ua

Про це повідомляє в суботу керівник Центру військово-політичних досліджень і орагнізатор «Інформаційного Опору» Дмитро Тимчук.

Він інформує сьогодні, 22 березня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» в повідомленні «Щодо ситуації з нашими військовими в Криму»:

«Група «Інформаційне Опір» провела консультації з представниками зацікавлених держструктур щодо подальших перспектив наших військ у Криму. Консультації не мають ніякого офіційного характеру, і є, радше, нашою спробою з'ясувати позицію даних структур з цього актуального питання.

Не виключаємо, що пізніше оприлюднена офіційна позиція може відрізнятися від тих відповідей, які ми отримали сьогодні. Ми не коментуємо дану позицію, а лише транслюємо її.

1. Мета подальшого базування військ у Криму.

Головна мета – це посилення позицій України у виробленні рішень по Криму в рамках Генасамблеї ООН (її скличуть 27 березня. – Ред.), де Росія не має права вето. Поки Україна має в Криму хоч один підрозділ своїх Збройних сил, вона має статус «повноправного «учасника дискусії навколо долі Криму й володіє більш серйозними можливостями впливати на прийняті рішення.

Грубо кажучи, в Києві впевнені, що в цій ситуації можлива взаємна домовленість : Росія виводить з АРК свої війська, Україна – свої. Якщо ж українських військ у Криму не буде, такого «взаємного «рішення не може бути за визначенням – вийде, що Київ вимагає від РФ якихось кроків в односторонньому порядку.

2. План з виведення військовослужбовців і членів їх сімей з Криму.

Такі плани сьогодні відпрацьовуються. Однак складність створення умов і бази для виведення військ і цивільного населення з Криму полягає в тому, що ця проблема не може вирішуватися силами одного відомства.

По-перше, необхідні домовленості з російською стороною для забезпечення «коридору» та безпеки для людей, які будуть переправлятися на материк. За попереднім задумом, спочатку необхідно евакуювати цивільних, потім виводити війська, з технікою і озброєнням. По-друге, необхідно створити умови для розміщення людей.

Тут Міноборони не зможе впоратися своїми силами, й необхідна підтримка з боку інших міністерств і відомств. Головне завдання при цьому – забезпечити військових та їхні сім'ї житлом і дати необхідні соціальні гарантії, а також надати можливість військовослужбовцям продовжити службу в лавах ЗС України.

В якості можливого вирішення проблеми пропонується негайно прийняти Держпрограму з виведення та розміщення як військовослужбовців, так і цивільного населення з Криму».

Однак стрічка сьогоднішніх новин «Щоденного Львова» ставить під неабиякий сумнів сподівання керівництва України вплинути перебуванням нашими військовими в Криму на рішення щодо нього Генасамблеї ООН, оскільки російські спецпризначенці захоплювали наші військові частини й кораблі упродовж усієї суботи. Тож не виключено, що плани офіційного Києва відомі Москві щонайпізніше з ранку 22 березня

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів