Львівську облдержадміністрацію очолить Степан Кубів, – ЗМІ

09:52 18 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Як запевняють засоби масової інформації, їм про це повідомили джерела в уряді й Адміністрації Президента.

«Деловая газета «Капитал» інформує сьогодні, 18 червня, в повідомленні «Кубів залишає посаду голови Нацбанку»:

«Голова Національного банку України Степан Кубів, найімовірніше, залишить займану посаду. Про зміну голови регулятора «Капіталу» повідомили в апараті Кабінету міністрів.

«Степан Кубів написав заяву, але поки що вона не підписана. Також відомо, що кандидатура Кубіва обговорюється на посаду губернатора Львівської області», – розповіло джерело в уряді.

У прес-службі Нацбанку офіційно не підтвердили, але й не спростували факт написання заяви, уточнивши, що в даний момент Степан Кубів готується до виступу у Верховній Раді в середу, під час якого він відзвітує за підсумками тримісячної роботи. Хоч неофіційно джерела «Капіталу» в Національному банку зізналися, що готуються до зміни голови».

Натомість інтернет-видання «iPress.ua» інформувало вчора ввечері в повідомленні «Порошенко звільнив Кубіва з голови НБУ і призначив губернатором Львівської області, – джерело»:

«Президент України Петро Порошенко звільнив Степана Кубіва з посади голови Нацбанку і призначив його головою Львівської облдержадміністрації. Указ уже підписано, проте не оприлюднено. Про це «iPress.ua» повідомило джерело в Адміністрації Президента.

Відповідний указ буде оприлюднено найближчим часом на сайті глави держави.

Керувати Нацбанком ймовірно буде Ігор Гордєєв.

Про нього відомо небагато. У 2007 року акціонери банку «Київ» призначили Гордєєва головою спостережної ради.  У 2011 році Гордеєєв був призначений головою правління банку «Столиця». На той час він був головою правління проектної компанії «Київпроект».

«Мінфін» повідомляє, що раніше Ігор Гордєєв був головою правління банку «Траст-Капітал». Ігор Гордєєв є академіком Академії будівництва, членом-кореспондентом Академії архітектури, заслуженим будівельником, членом Спілки цивільних інженерів України, лауреатом премії Ради Міністрів СРСР. 

Степан Кубів був призначений головою НБУ 24 лютого 2014 року після втечі з країни Віктора Януковича. До цього він був депутатом Верховної Ради, фракції ВО «Батьківщина» і комендантом Будинку профспілок під час Євромайдану. До парламенту потрапив у партійному списку за квотою Арсенія Яценюка. Раніше обирався депутатом Львівської обласної ради від «Фронту змін».

Джерело в Адміністрації Президента також повідомило, що до останнього моменту Петро Порошенко розглядав іншого кандидата на посаду голови Львівської ОДА. Це – Ігор Гринів, який очолював штаб Петра Порошенка на виборах Президента.

Гринів чотири рази обирався до Верховної Ради. спершу від Народного руху, двічі від партії «Реформи і порядок», яка входила спершу до блоку «Наша Україна», а потім ВО «Батьківщина». Зараз Ігор Гринів є народним депутатом від фракції ВО «Батьківщина».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів