Колишні бійці «Беркута» зі Львова ніяк не відчепляться від своїх земляків-активістів навіть на сході України

12:28 31 липня 2014 р.

29 лютого львівські «беркутівці» на колінах клялися більше не воювати проти своїх співгромадян

29 лютого львівські «беркутівці» на колінах клялися більше не воювати проти своїх співгромадян
Фото: Роман Балук/ZIK

Як повідомив голова громадської організації «Громадська варта» Ярослав Антоняк, його зупинили на одному із блокпостів старі знайомі.

Голова громадської організації «Громадська варта» Ярослав Антоняк розповів під час прес-конференції про те, як колишні львівські «беркутівці» мстять активістам за свою люстрацію на Євромайдані у Львові, несучи службу у зоні АТО. За його словами, в останній поїздці на Схід у зону АТО, під час якої він разом з іншими волонтерами віз допомогу військовим, активісти стикнулися із неприємною ситуацією на одному із блокпостів.

Ярослав Антоняк конкретизував, що, повертаючись із місць дислокації українських військ, їм доводилось зупинятися на кількох блокпостах, на одному із яких у них стався конфлікт із колишнім львівським «Беркутом». Голова громадської організації «Громадська варта» розповів про цей інцидент таке:

«Найнеприємніша зустріч на блокпостах у нас була із колишнім львівським «Беркутом». Коли ми їхали по дорозі на Ізюм, ми потрапили на блокпост, на якому стояли наші «беркутівці».

Вони запитали, чи ми маємо зброю і наказали показати їм дозволи на неї. Звичайно, що ми мали із собою автомати, бо всі розуміють, де ми їздили.

І тоді від «беркутівця» прозвучало запитання: «Чому у вас порушений порядок перевезення вогнепальної зброї?».

Ми пояснили, чим ми займаємось, де ми були і куди їдемо. Однак вони сказали, що їх це не цікавить і продовжили нас звинувачувати у порушенні порядку перевезення зброї. 

Між нами почалася словесна перепалка, під час якої «беркутівець» нам заявив: «Ви й так, громадські діячі, там у Львові нам допекли, відповідно тепер маєте, те що маєте».

Ми довго сварилися, вони нарікали, що змушені там стояти за власні кошти, що нас дуже здивувалося. Адже вони виконують свою роботу, за яку отримують зарплатню. Але згодом нас відпустили».

Своєю чергою, представник «Євромайдан-Пустомити» Богдан Масляк додав, що колишні «беркутівці» вели себе доволі зухвало із ними: «Як з’ясувалось, їх вивело із себе те, що у паспорті одного волонтера було посвідчення «Самооборони». У них не було мети застерегти, допомогти, там була мета – «покарати». Це було видно по їх очах. Вони також злилися, що ми їздимо у гарячі точки і розвозимо допомогу військовим, а їм нічого не маємо».

Про це повідомляє сьогодні, 31 липня, сайт «Інформатор.su».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів