До Збройних Сил України мобілізують передусім тих, хто вже служили в армії (відео)

15:08 17 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Про це повідомив у понеділок на брифінгу виконувач обов’язків голови парламентської фракції ВО «Батьківщина» Сергій Соболєв.


Відео: 5 канал

Він також зазначив, що рішення парламенту про затвердження указу про часткову мобілізацію дає законні підстави для військкоматів, відповідним підрозділам Збройних Сил України негайно ухвалити всі відповідні рішення, які дозволяють залучити всіх фахівців, які пройшли службу в армії. За словами Сергія Соболєва, принцип добровільності залишається для АР Крим та Севастополя в зв'язку зі складною ситуацією на території Криму.

Щодо всіх інших діятиме відповідний закон, до якого внесено зміни, де визначено перелік професій, які залучаються для виконання завдань по мобілізації. Соболєв повідомив також, що цей закон вступить в силу з дня підписання, а також зазначив, що на базі Українського дому створено мобілізаційний центр для мобілізації всіх осіб, які бажають служити в Національній гвардії.

За словами Сергія Соболєва, «після цього всі так звані парамілітарні формування мають діяти або в межах Національної гвардії, або вважатимуться такими, що не відповідають законодавству України». Виконувач обов’язків голови фракції ВО «Батьківщина» поінформував також, що найближчим часом буде створено Трудову гвардію, членам якої буде запропоновано здійснювати роботи щодо благоустрою з оплатою цієї праці.

Про це інформує в понеділок «Українська правда».

Як повідомляв «Щоденний Львів», у понеділок, 17 березня, Верховна Рада затвердила указ виконувача обов'язків Президента Олександра Турчинова про часткову всеукраїнську мобілізацію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів