До Львова повернулися з війни на Донбасі бійці Національної гвардії України (відео, оновлено)

23:40 5 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот

Сьогодні, 5 березня, близько 19:00 у Львові біля військової частини 4114 зустрічали кілька сотень бійців Національної гвардії України, які прибули на ротацію із Донеччини.

«Львів'яни зустріли нацгвардійців, які повернулися зі сходу, – повідомив сьогодні, 5 березня, «Телеканал новин «24», конкретизуючи при цьому:

«Кілька годин тому до Львова повернулося кількасот нацгвардійців. Дорога додому була довгою та виснажливою – хлопці добиралися дві доби.

Оплесками та вигуками «Слава героям» львів’яни зустріли із фронту своїх близьких. Декілька сотень бійців національної гвардії несли службу на сході України впродовж 65 днів.

Дужі чоловіки не приховували сліз та радості від зустрічі із рідними. Всі розуміють, що незабаром поїдуть на фронт знову.

Із перевалами солдати їхали додому дві доби. Разом із бійцями боровся проти ворогів, однак проти душевних священик. 

Солдати мають два тижні заслуженого відпочинку. Потім будуть ремонтувати техніку, з якою повернулись та готувати зброю до наступного виїзду».

Натомість інтернет-видання «Zaxid.net» повідомило в четвер:

«До Львова на ротацію прибули нацгвардійці, яким вдалося затримати людей із оточення Януковича

Сьогодні, 5 березня, близько 19:00 у Львові біля військової частини 4114 зустрічали кілька сотень бійців Національної гвардії України, які прибули на ротацію із Донеччини.

Містяни, родичі і друзі квітами та сльозами радості вітали вояків, які без жодних втрат повернулися додому із служби на передовій.

«На сході ми перебували 65 діб. Наш підрозділ служив і на блокпостах за 40 кілометрів від Донецька. Ми здійснили низку затримань, перевіряли транспорт на наявність зброї та небезпечних речовин. Можу сказати, що ми затримали людей із найближчого оточення Януковича», – розповів офіцер Нацгвардії Дмитро.

Військові два дні добиралися до Львова, аби тут – на малій Батьківщині – побачити сім'ї та підготуватися до нової поїздки на фронт.  Нацгвардійці два тижні відпочиватимуть, решту часу – ремонтуватимуть техніку та лагодитимуть зброю. На Донбас планують повернутися за 2 місяці.

«Хочемо подякувати усім волонтерам, які нас підтримували. Це просто неоціненний вклад у перемогу. Це була вже не перша наша поїздка на схід. Ми служили у Дебальцево, Маріуполі. Ми вже загартовані та готові воювати за єдність та свободу держави», – додав офіцер».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів