Десантники зі Львова залишили аеропорт Луганська через ракетні удари російської армії (відео)

14:40 1 вересня 2014 р.

Десантники 80-ї окремої аеромобільної бригади перед відрядженням зі Львова на схід України

Десантники 80-ї окремої аеромобільної бригади перед відрядженням зі Львова на схід України
Фото: Роман Балук/ZIK

Про це повідомив у понеділок радник керівника МВС Зорян Шкіряк.


Відео: Espreso.TV

Радник керівника МВС Зорян Шкіряк повідомив сьогодні, 1 вересня: «Наші десантники змушені були відійти від луганського аеропорту, щоб зберегти особовий склад і життя воїнів, оскільки, російська армія наносила точкові ракетні удари і діяла методом «випаленої землі». В бою під Луганськом, сили АТО знищили 7 ворожих танків з екіпажами».

Зорян Шкіряк написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Відтак наведемо його повідомлення повністю:

«Війна Путіна проти України триває. Командування об’єднаних терористичних військ РФ на Донбасі здійснюється виключно вищими кадровими офіцерами ГШ ЗС РФ. 

Ватажки бойовиків виконують тільки масмедійні та представницькі функції членів терористичних банд ДНР-ЛНР-Новоросія, для інформаційних маніпуляцій і брехливого висвітлення ситуації у російських ЗМІ. Присутність особового складу підрозділів ЗС РФ, танків, артилерії, комплексів ПВО збільшується.

Кремль продовжує стягувати свої регулярні військові підрозділи на кількох напрямках. Діють чотири батальйонно-тактичних групи ЗС РФ. Зокрема, на південному сході Донеччини (Новоазовськ, Щербак, Маркине), в Старобешевому, Донецьку, Луганську та ін.

Російською армією не припиняються ракетні обстріли сил АТО, населених пунктів Донбасу та житлових кварталів міст. «Ураганом» та «Градом» з території РФ та з позицій терористичних військ знищуються цілі райони, гинуть мирні люди. При цьому окупанти активно використовують під час обстрілів, заборонені міжнародним правом, касетні боєприпаси та протипіхотні міни. 

Наші десантники змушені були відійти від луганського аеропорту, щоб зберегти особовий склад і життя воїнів. Оскільки, російська армія наносила точкові ракетні удари і діяла методом «випаленої землі». В бою під Луганськом, сили АТО знищили 7 ворожих танків з екіпажами.

За минулу добу було вбито понад 100 бойовиків на різних ділянках фронту. Крім того, підбито БТР, БРДМ та 1 установку БМ-21 «Град» терористів. 

Небезпека спроби прориву російських військ в південному напрямку на Маріуполь зберігається. Втім, наразі, там щогодини посилюються наші укріплення.

Підтягнуто додаткові сили ЗСУ та Нацгвардії. Мешканці міста, патріоти, усіма силами допомагають військовим в облаштуванні лінії оборони.

Маріуполь – форпост захисту південних рубежів держави. Ворог не пройде!

Ситуація складна, але далеко не критична. Здолаємо! Головне – єднання Нації, задля протистояння рашистській путінській агресії.

Світ почав активно визнавати пряме вторгнення і військову агресію ЗС РФ проти суверенної України. Сподіваємось, що вічне «занепокоєння» наших партнерів закінчиться і почнуться дії з наданням реальної військово-технічної допомоги».

Як інформував «Щоденний Львів», десантники зі Львова обороняли аеродром Луганська від російського посиленого танкового батальйону, однак отримали й виконали наказ відступити, лідер громадської організації «Права справа» Дмитро Снєгирьов повідомив у неділю ввечері телеканалу «Еспресо.TV», що після того, як українські війська залишили Григорівку, в оточені бойовиків опинились 1,5 тисячі українських військових, які захищають територію луганського аеропорту. «Вдень була здійснена спроба прориву десантниками, вдалося разом з бойовою технікою прорвати кільце облоги», – додав Дмитро Снєгирьов, який також розповів кореспондентові агенції «Укрінформ»: «Наші військовики заради збереження живої сили залишили селище Георгіївку, що стоїть на трасі Луганськ – Красний Луч – Сніжне. Також більша частина гарнізону, яка утримувала луганський аеропорт, зуміла вирватися з аеропорту, який останнім часом інтенсивно обстрілювався російською артилерією. Судячи з точності ударів, обстріл здійснювали професійні артилеристи збройних сил РФ. Близько сотні бійців заблоковані в підземних бункерах і чинять відчайдушний опір».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів