Десантники зі Львова та інші захисники аеропорту «Луганськ» отримали й виконали наказ вийти з нього, – РНБО (відео)

13:36 1 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: news.bigmir.net

Про це повідомив у понеділок речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.


Відео: Espreso.TV

Речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив сьогодні, 1 вересня, на брифінгу в Києві:

«Українські військові отримали наказ та організовано відійшли з аеропорту «Луганськ» (зокрема його, як відомо, обороняли десантники 80-ї окремої аеромобільної бригади зі Львова. – «ЩЛ») та селища Георгієвка, розташованого на трасі Луганськ – Красний Луч – Сніжне. Зважаючи на точність ударів, обстріл ведуть професійні артилеристи ЗС РФ. Крім того, зафіксована велика концентрація російських сил навколо райцентру Лутугіно й на підступах до міста Щастя на північному березі Сіверського Донця. У боях за луганський аеропорт українські військові у неділю знищили 7 російських танків».

Це повідомлення передає в понеділок інтернет-видання «Українська правда».

Як інформував «Щоденний Львів», десантники зі Львова обороняли аеродром Луганська від російського посиленого танкового батальйону, лідер громадської організації «Права справа» Дмитро Снєгирьов повідомив у неділю ввечері телеканалу «Еспресо.TV», що після того, як українські війська залишили Григорівку, в оточені бойовиків опинились 1,5 тисячі українських військових, які захищають територію луганського аеропорту, «Вдень була здійснена спроба прориву десантниками, вдалося разом з бойовою технікою прорвати кільце облоги», – додав Дмитро Снєгирьов, який також розповів кореспондентові агенції «Укрінформ»: «Наші військовики заради збереження живої сили залишили селище Георгіївку, що стоїть на трасі Луганськ – Красний Луч – Сніжне. Також більша частина гарнізону, яка утримувала луганський аеропорт, зуміла вирватися з аеропорту, який останнім часом інтенсивно обстрілювався російською артилерією. Судячи з точності ударів, обстріл здійснювали професійні артилеристи збройних сил РФ. Близько сотні бійців заблоковані в підземних бункерах і чинять відчайдушний опір».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів