Десантників зі Львова обстріляв у Луганську «Град», сили АТО на кордоні – російські гармати й міномети

09:10 25 липня 2014 р.

Десантники 80-го аеромобільного полку зі Львова в аеропорту Луганська

Десантники 80-го аеромобільного полку зі Львова в аеропорту Луганська
Фото: vgolos.com.ua

Про це повідомляють у п’ятницю прес-центр АТО й керівник Центру військово-політичних досліджень та координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

Прес-центр АТО повідомляє сьогодні, 25 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«01.04 – здійснено обстріл з БМ-21 «Град» аеродрому Луганська (його, як відомо, обороняють десантники 80-го аеромобільного полку зі Львова. – «ЩЛ») з боку населеного пункту Фабричне. 

03.40 та 04.05 – здійснено обстріл з БМ-21 «Град» блокпост Весела Гора. 

20.00 – 20.55 – здійснено обстріл зі стрілецької зброї та гранатометів блокпоста поблизу населеного пункту Дебальцево. 

01.05 – 01.35 – здійснено обстріл з БМ-21 «Град» позицій Українських військ біля населеного пункту Березове та блокпоста неподалік населеного пункту Маріївка. 

20.55 – 22.40 – здійснено артилерійській обстріл з боку Російської Федерації по перепускному пункту Маринівка.

20.40 – 21.30 – здійснено артилерійській обстріл позицій Збройних Сил України з боку Російської Федерації неподалік населеного пункту Дякове. 

23.50 – здійснено мінометний обстріл блокпосту поблизу населеного пункту Дякове з боку Російської Федерації

Натомість керівник Центру військово-політичних досліджень та координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомляє сьогодні, 25 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» такі її оперативні дані:

«Сили АТО завершують заходи зі зачистки Лисичанська. Місто повністю контролюється українськими силовиками. 

– З боку Росії скоєнообстріли позиції сил АТО. Зокрема, з артилерії обстріляно прикордонний пункт пропуску «Маринівка» і 2 блок-поста сил АТО поблизу Дякове. 

– Тривають обстріли позиції сил АТО терористами. Зі стрілецької зброї і гранатометів обстріляно блок-пост українських силовиків поблизу н.п. Дебальцево. З РСЗВ БМ-21 «Град» бойовики обстріляли позиції сил АТО на території Луганського аеропорту, а також поблизу н.п.Веселая Гора, Мар'ївка та Березове».

Про луганський аеропорт йдеться й у сьогоднішньому повідомленні «Терористам Луганська перекрили артерії в Григорівці» телеканалу «Інтер»:

«Українські війська просуваються все ближче до кордону з Росією. Туди ж тіснять терористів. Докладніше про те, прямо з передової – командири батальйонів. 

Семен Семенченко, командир батальйону «Донбас»: 

– На передмісті Попасної терористи намагалися знову зробити диверсійні нальоти, зараз їх відбили, а Збройні сили України і Національна гвардія і батальйон Донбас займаються зачисткою Лисичанська. З Попасної втекли, тут декілька груп працюють, вони відступили зі своїх позицій навколо міста та передмістя і втекли прикриватися мирними жителями в саме місто Лисичанськ. Тому природно відступають, але намагаються втриматися. 

Сергій Мельничук, командир батальйону «Айдар»: 

– Розблоковано аеропорт. Тут по місцю кожен день працюють «Гради», міномети й так далі. Ходять машини, тай ходять, що я можу сказати – розблокували. Поранених вивезли, завезли боєприпаси, харчування завезли. 

Видихаються – ми їм поперекривали деякі артерії. Настрій бойовий, налагоджується взаємодія. Це дуже знакові результати, что є взаємодія між підрозділами. 

Дуже вони трималися за місто Григорівка, це ключ був до аеропорту і на даний момент вони намагаються контратакувати. Буває вони контратакують намагаються повернути позиції, але їм це не вдається.

Нехай бізнесмени зв’язуються і завозять сюди продукти харчування, тому що бої пройшли, інфраструктура знищена фактично, електрики немає, всі бояться завозити. Ми то стараємось, що в нас є завозити, але цього мало.

Костянтин Матейченко, командир батальйону «Артемівськ»: 

– За вчорашній день було 4 бойових зіткнення, це селище Миронове, Світлодар. З їхньої сторони порядку 6 убитих, 8 поранених, були знищені декілька великокаліберних кулеметів. 

Йдуть невеликі бойові зіткнення, окопуються війська, відповідно, їм це може подобатися чи не подобатися. Йдуть позиційні бої, зміцнюються позиції. Ну, в принципі нічого великого поки що. 

У порівнянні з трьома місяцями тому, двома місяцями, місяцем тому – тенденція дуже обнадійлива. Саме настрій людей, їхня бойова готовність, ставлення місцевого населення до людей, саме до наших військових підрозділів. Ну абсолютно інша».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів