Бої на кордоні з Росією відбуваються щоночі й щодня, – ДПСУ

20:50 1 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: YouTube

Про це заявив у неділю голова Держприкордонслужби України Микола Литвин.

У Донецькій та Луганській області намає органів держвлади, правоохоронних та оборонних органів, тому лише прикордонна служба охороняє та обороняє кордон. Про це, як передає сьогодні, 1 червня, «Українська правда», заявив очільник Держприкордонслужби Микола Литвин в ефірі програми «Подробности» телеканалу «Інтер», відповідаючи на запитання «Чому терористи та бойовики майже щодня пробиваються через кордон з Україною?».

«Щоночі ми маємо зіткнення з найманцями, бандитами, сепаратистами, які намагаються перетнути кордон і блокують наші підрозділи, пункти пропуску,  нападають на наші прикордонні наряди», – заявив очільник Держприкордонслужби. – Ми перейшли від охорони до оборони, в нас кожен день – зіткнення з бойовиками, в тому числі – з громадянами РФ. 30 травня ми зупинили велику колону з РФ,  було вбито 5 бойовиків та зупинена велика партія зброї, яку перевозили на 3 автомобілях».

«Українська правда» цитує також запевнення Литвина: «Ми підготовили всі наші резерви, створили 7 мотоманеврених груп, які діють на цій ділянці. Посилили кожен підрозділ,  всі пункти пропуску на кордоні».

Він також відзначив, що у прикордонників облаштовано 200 блокпостів і 400 вогневих позицій. За словами голови ДПС, на східному кордоні України прикордонники залишились один на один з ворогом, тому що там немає представників оборонних і правоохоронних органів.

Але, за словами Литвина, солдати готові нести службу і щодня беруть участь у бойових зіткненнях. Крім того, він підтвердив, що, починаючи з березня, прикордонники затримали більше 250 громадян Росії, які намагались в'їхати в Україну для диверсійної діяльності. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів