Більше половини взятих українськими воїнами в полон в Іловайську – кадрові офіцери й солдати з Росії (відео)

09:25 22 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Про це повідомив у п’ятницю командир Добровольчого батальйону територіальної оборони Донецької області «Донбас» Семен Семенченко.


Відео: Espreso.tv

Командир Добровольчого батальйону територіальної оборони Донецької області «Донбас» Семен Семенченко повідомив сьогодні, 22  серпня, останні новини про бої в Іловайську. «Вчора Слава Богу обійшлося без «200-х». Поранило 5 осіб, евакуювали вертольотом в Дніпро, в ту ж лікарню де і ми всі», – поінфомував командир батальйону.

«Тепер окремий підрозділ калік  Донбасу концентрується в центрі Дніпра. Пригадую, Штаб національного захисту і Дніпропетровську ОДА в квітні це дуже напружувало. Думали «чим чорт не жартує, а раптом ватники ...». Тепер наші друзі і соратники дуже допомагають з пораненими. Від усієї душі спасибі», – іронічно відзначив Семен Семенченко.

«У місті тривають бої. Постійно тримаю зв'язок з командирами і бійцями. Хлопці реально зараз разом з зведеної ротою мотострілків, як 300 спартанців. Тільки їх поки не 300. Постійно обстріли із градів, мінометів, АГС. Вузлові точки вже пристріляли. В лівій частині міста ми, в правій майже в два рази більша кількість ватних рил», – розповів також командир батальйону.

«Судячи з полонених, більше половини – кадрові офіцери і солдати з РФ. Деякі тупо в формі. Вони не просто по одиночці розкидані по підрозділах, а працюють вже окремими взводами, тобто це вже реальне військове вторгнення», – наголосив Семен Семенченко. Він також стисло окреслив плани його батальйону на найближче майбутнє.

«Сьогодні разом з братами з Дніпра, які не побоялися ввійти в місто, хлопці починають чистити прилеглі квартали. Бої йдуть з наростаючим озлобленням, мабуть все таки в цьому місті ми намацали «Кощієву смерть», періодично доходить до рукопашної. Вчора відбили останні танкові атаки, не треба їх бояться, вони горять як свічки», – повідомив також командир батальйону.

Семен Семенченко наголосив, що його бійці обов’язково утримають місто Іловайськ, а за потреби він і сам поїде в зону АТО, якщо не надійде обіцяне підкріплення. Про це він написав сьогодні, 22  серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів